Kako izbeći lomljenje dugačke kose tokom spavanja

Kako izbeći lomljenje dugačke kose tokom spavanja

Kako izbeći lomljenje dugačke kose tokom spavanja

Buđenje sa čvorovima u kosi, zamršenim pramenovima i ponekom slomljenom dlakom uobičajena je stvar kod svih koji imaju dugačku kosu. Zapravo, spavanje sa dugom kosom može biti pravi izazov, nalik na borbu sa divljim tigrom svake noći. Ali, ne očajavajte! Uz par jednostavnih trikova, vaša kosa može ostati zdrava i sjajna čak i nakon osam sati provedenih na jastuku.

Saveti za zaštitu kose

Kada se probudite sa dugom kosom koja izgleda kao ptičje gnezdo, odmah vam postaje jasno da je nešto potrebno promeniti. Prvo što možete uraditi jeste da razmislite o materijalu vaših jastučnica.

Pamuk jeste dobra tkanina za posteljinu, ali ne baš i za vašu kosu. Zapravo, svilenkaste jastučnice su idealne jer smanjuju trenje, čime se smanjuje mogućnost lomljenja dlake.

Zaštitite svoju dugačku kosu

Još jedna preporuka je da, pre nego što legnete, osigurajte da je vaša kosa zaštićena. Jedan od načina jesteda je nežno ispletete u labavu pletenicu. Na ovaj način se smanjuje trenje i sprečava zamršavanje, što znači manje posla za vas ujutru.

Ako pletenica nije vaš stil, niska punđa na potiljku može biti dobra alternativa. Ona osigurava da vaša kosa ostane na mestu, a pritom je nežna prema vlasištu.

Još jedan trik je korišćenje svilene marame ili turbana. Umotajte kosu u svilenu maramu pre spavanja i probudićete se sa glatkom, hidriranom kosom. Svila pomaže da se zadrži prirodna vlaga vaše kose, što je ključno za njenu snagu i sjaj.

Nema spavanja sa mokrom kosom

Pre nego što legnete u krevet, pobrinite se da je vaša kosa potpuno suva.

Mokra kosa je krhka i sklona lomljenju, pa je najbolje da je osušite pre spavanja. Takođe, pažljivo je rasčešljajte češljem sa širokim zupcima kako biste izbegli oštećenja.

Pored toga, redovno korišćenje dubinskih maski za kosu takođe može značajno poboljšati njeno zdravlje i otpornost na lomljenje.

Pridržavanjem ovih saveta, vaša duga kosa može ostati lepa i zdrava, čak i nakon noći provedenih u borbi sa jastukom. A ukoliko želite zdravu, jaku i lepu kosu posetite frizerski salon Happy Team.


 

Nedavno objavljeni članci:Call Now Button