Najbolje tehnike češljanja: Vodič za sjajnu i zdravu kosu

Najbolje tehnike češljanja

Najbolje tehnike češljanja: Vodič za sjajnu i zdravu kosu

Budite se izjutra, pogledate se u ogledalo i… kosa vam izgleda kao da ste noć proveli spavajući u tornadu. O da, svima nam se dogodilo da nas češalj gleda sa vidnom notom očaja na svojim zubima. I tačno, češljanje kose može izgledati kao jednostavna stvar, ali istina je da pravilna tehnika češljanja kose zapravo može napraviti ogromnu razliku. U ovom vodiču ćemo vas provesti kroz najbolje tehnike češljanja kose kako bi vaša kosa bila zdrava, sjajna i bez oštećenja.

Biranje pravog češlja: Više nije uvek i bolje

Prvi korak ka savršenom češljanju je izbor pravog alata. Ako mislite da je svaki češalj isti, varate se. Evo nekoliko saveta:

Drveni češalj za manje čupavosti – Drveni češljevi su odlični za smanjenje statičkog elektriciteta i frizza. Plus, izgledaju jako chic na vašem noćnom ormariću.

Četke sa prirodnim vlaknima – Četke sa prirodnim vlaknima su nežne prema vašoj kosi i pomažu u ravnomernom raspoređivanju prirodnih ulja s vašeg temena na krajeve kose.

Širokozubni češalj za mokru kosu – Ako češljate mokru kosu, širokozubni češalj je vaš najbolji prijatelj. Pomaže u sprečavanju lomljenja i smanjuje pravljenje čvorova u kosi.

Pravilan način češljanja: Više od samog povlačenja

Sada kada imate pravi alat, hajde da pričamo o tehnici. Češljanje kose nije samo povlačenje češlja kroz kosu. Evo nekoliko koraka koje treba pratiti:

  1. Počnite od krajeva

Češljanje treba uvek početi od krajeva, a zatim polako napredovati ka temenu. Ovo pomaže u sprečavanju lomljenja i smanjenju čvorova.

  1. Mokra kosa zahteva posebnu pažnju

Mokra kosa je posebno osetljiva na lomljenje. Uvek koristite širokozubni češalj i nežno češljajte od krajeva ka gore.

  1. Masirajte teme

Dok češljate kosu, nemojte zaboraviti na teme. Blaga masaža temena češljem može poboljšati cirkulaciju i stimulisati rast kose.

Kada i koliko češljati kosu?

Stara poslovica kaže: „Ničeg previše“ – isto važi i kada je u pitanju češljanje.

Ako imate ravnu kosu, češljanje jednom ili dvaput dnevno je sasvim dovoljno. Kovrdžava kosa, s druge strane, može zahtevati ređe češljanje da bi se izbegla prekomerna frizura.

S druge strane, najbolje vreme za češljanje kose je pre pranja, kada je suva i manje sklona lomljenju. Takođe, češljanje pre spavanja može pomoći u raspoređivanju prirodnih ulja i sprečavanju čvorova tokom noći. Takođe, redovna poseta frizeru je nešto što će vašoj kosi pomoći da sačuva svoje zdravlje i sjaj.


 

Nedavno objavljeni članci:Call Now Button