Kako održati kosu zdravom uz često plivanje

Kako održati kosu zdravom uz često plivanje

Svi volimo osećaj slobode i osveženja koji donosi plivanje, bilo u bazenu ili u moru. Ali, vaša kosa možda ne deli vaše oduševljenje. Hlor, so, i sunce mogu napraviti pravi haos na vašoj kosi. Srećom, uz nekoliko pametnih trikova, vaša kosa može ostati zdrava i sjajna, čak i ako provodite sate u vodi. Evo kako!

Pre plivanja

Pre nego što skočite u vodu, važno je pripremiti kosu za ono što je čeka i to u samo nekoliko koraka.

  1. Isperite kosu pre ulaska u vodu

Da, dobro ste čuli. Isperite kosu čistom vodom pre nego što uđete u bazen ili more. Na taj način, vaša kosa će već biti zasićena i upiće manje hlora ili soli.

  1. Koristite zaštitne proizvode

Postoje specijalni proizvodi za kosu koji pružaju zaštitu od hlora i soli. Nanesite ih pre plivanja kako biste napravili barijeru između vaše kose i štetnih supstanci.

  1. Nosite kapu za plivanje

Ako zaista želite maksimalnu zaštitu, kapa za plivanje je najbolji izbor. Možda nije najmodniji dodatak, ali vaša kosa će vam biti zahvalna.

Tokom i nakon plivanja

Briga o kosi se nastavlja i nakon što uđete u vodu:

  1. Izbegavajte preterano natapanje

Pokušajte da izbegnete dugotrajno potapanje kose u vodi. Ako plivate rekreativno, možda možete držati glavu iznad vode većinu vremena.

  1. Upotreba sredstava za negu

Ako koristite proizvode za kosu dok ste na plaži, birajte one koji su specifično dizajnirani za sunce i more, kako bi pružili dodatnu zaštitu i negu i tokom boravka u vodi.

  1. Temeljno isperite kosu

Nakon izlaska iz bazena ili mora, odmah isperite kosu čistom vodom. Ovo će pomoći u uklanjanju hlora i soli pre nego što se osuše i počnu da oštećuju kosu.

  1. Koristite hidratantne maske i balzame

Vaša kosa će verovatno biti suva nakon plivanja. Koristite duboko hidratantne maske i balzame kako biste vratili vlagu i sjaj.

  1. izbegavajte toplotu

Pokušajte da izbegavate feniranje ili peglanje kose odmah nakon plivanja. Pustite kosu da se prirodno osuši kako biste izbegli dodatno isušivanje i oštećenje.

Dakle, plivanje ne mora značiti katastrofu za vašu kosu. Uz malo pažnje i pravilnu negu, možete uživati u vodi dok vaša kosa ostaje zdrava i sjajna. Sledite ove jednostavne savete i vaša kosa će vam biti zahvalna, čak i nakon najdužeg plivačkog dana. I još nešto, pre odlaska na more ili otvaranja sezone kupanja preporuka je da posetite frizerski salon kako bi adekvatno pripremili svoju kosu.


 

Nedavno objavljeni članci:Call Now Button