Profesionalno farbanje kose vs. farbanje kod kuće

Profesionalno farbanje kose vs. farbanje kod kuće

Profesionalno farbanje kose vs. farbanje kod kuće

Menjanje boje kose može biti uzbudljiv način da promenite svoj izgled. Bilo da želite da prekrijete sede, posvetlite svoju prirodnu boju kose ili da probate nešto sasvim novo, postoje dve opcije: profesionalno farbanje u frizerskom salonu ili sam svoj majstor u kućnim uslovima.

U ovom blogu približićemo Vam obe opcije. Svakako je po Vašu kosu najbolje da odete kod svog frizera kako biste dobili boju koju želite i kako bi farbanje što manje oštetilo Vašu kosu.

Profesionalno farbanje u frizerskom salonu

Prvo i pre svega, stručnost je ono što je izrazito važno prilikom farbanja kako biste postigli savršenu boju svoje kose i umanjili njena oštećenja. Frizer mora biti stručan i imati iskustva u farbanju, kao i u odabiru i savetovanju koja je najbolja boja, nijansa i stil za Vas i Vaš tip kose. Pored toga, profesionalni kolorista tačno zna kako da pogodi nijansu koju želite i koja Vam najbolje stoji. Takođe, pravi znalac ume da meša boje kako bi ste dobili potpuno jedinstven izgled.

Nije tajna da profesionalni frizeri za farbanje koriste posebne visokokvalitetne boje koje se ne mogu naći u slobodnoj prodaji. Ove farbe posebno su dizajnirane kako bi bile postojane i da imaju što manje štetnog efekta po kvalitet dlake i zdravlje kose.

Kada odete da se ofarbate kod profesionalnog i iskusnog frizera možete biti sigurni da će doći do minimalnog oštećenja kose.

Iako je profesionalno farbanje nešto skuplje nego ono kod kuće, za to postoji razlog. Prvo i pre svega, to su znanje i iskustvo profesionalnog frizerskog tima. Veoma je važno da se pre odlaska na farbanje u salonu (naročito ako je u pitanju neka veća promena) dobro raspitate i pogledate način njihovog rada na društvenim mrežama. Nekad će Vam leći nečiji rad, a nekada ćete poželeti nešto blaže, ili, pak, smelije. Važno je da ono što želite salon u koji odete ume da uradi.

Održavanje boje i kose stavka je koja je veoma važna. Ukoliko želite da imate lepu boju i negovanu kosu, u određenim vremenskim intervalima trebalo bi da posetite svog frizera radi osvežavanja boje, farbanja korena i održavanja frizure i kvaliteta kose.

Farbanje u kućnim uslovima

Biti sam svoj majstor često ume da donese više štete nego koristi. Osim ako niste profesionalac u određenoj oblasti te tačno znate šta da radite. Tako je i sa farbanjem kose u kućnim uslovima. Iako možete u svakom marketu ili drogeriji da kupite farbu za kosu relativno pristupačne cene, morate znati da ova farbanje kod kuće ima mnogo skrivenih začkoljica. Ono što je pozitivno kod samostalnog farbanja, jeste da to činite u slobodi svoga doma u vreme koje Vam je najpogodnije. Sa druge strane, sem ukoliko niste profesionalac, teško je pogoditi nijansu koju želite, a tu je i gomila nereda i fleka koje boja ostavlja. Svi znamo koliko je stresno ukoliko nam farba kane na kožu, pa je ofarba. Tada treba izaći iz kuće sa flekom na uhu ili sa tamnim obodom oko čela.

Veoma je lako oštetiti kosu neprofesionalnim farbama za kosu. Ukoliko se ne nanese pravilno ili se ne ispoštuju svi uslovi navedeni u uputstvu, kosa se može mnogo oštetiti i postati suva, krta i slamasta. Ukoliko se ovako nešto dogodi, jedino što će joj pomoći je šišanje. Profesionalno, naravno.

Teško je da čovek sam sebi ravnomerno nanese farbu na kosu zbog čega često dođe do pojava fleka, različitih boji i nijansi. Da ne pričamo o nekom smelijem poduhvatu kao što je balajaž u kućnim uslovima koji je, po pravilu, recept za potpunu katastrofu.

Na kraju, vreme koje potrošite na izbor boje, na pripremu, farbanje, nerviranje da li će sve dobro ispasti i, na kraju, čišćenje za sobom i, neizbežno farbanje peškira, vodi zaključku da je vreme koje sebi posvetite u frizerskom salonu dobra investicija i za Vas i za Vašu kosu.

Kada se odlučite na profesionalno farbanje kose u našem salonu Happy team, ne dobijate samo novu boju kose. Dobijate opuštanje, čašicu razgovora ili tišine (u zavisnosti od toga šta preferirate). Dobijete vreme za sebe i tim koji je tu da se posveti samo Vama. Zajedno ćemo utvrditi šta želite, i, ukoliko je potrebno, posavetovati Vas kako biste na kraju profesionalnog farbanja bili apsolutno zadovoljni. U Vaš karton unosimo sve detalje nijanse ili boje koju smo upotrebili, tako da ne postoji prostor za greške kada dođete naredni put. Tačno znamo šta je rađeno i nijansa će biti potpuno izjednačena.

Na Vama je da odlučite šta želite (ili ne želite), a mi ćemo se pobrinuti za to da iz našeg salona izađete presrećni svojom bojom kose.


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button