Ovo ne smete ignorisati: 3 saveta za negu kose tokom jeseni

negu kose tokom jeseni

Ovo ne smete ignorisati: 3 saveta za negu kose tokom jeseni

Uz jutarnju maglu i hladnije temperature jesen sa sobom nosi i mnogobrojne izazove kada je u pitanju nega kose. Kako bi ste i dalje imali dobru frizuru, donosimo vam tri saveta za negu kose tokom jeseni koji će učiniti da vaš izgled bude još lepši i privlačniji.

 

Pročistite kosu

Tokom letnjih meseci često koristimo veću količinu proizvoda za stilizovanje frizure nego li obično. Tako osiguravamo da će svaka dlaka biti na svom mestu. Međutim, to lako može dovesti do nagomilavanja ovih proizvoda u kosi što je može oštetiti. Zato je prvi savet za negu kose tokom jeseni da se otarasite ovog opterećenja i očistite vlasište za novo godišnje doba.

Kako bi ste to uradili iskoristite kvalitetan šampon za kosu i koristite ga jednom nedeljno. Ovo će izvršiti nežno i dubinsko čišćenje vaše kose i temena glave uklanjajući sve nataložene supstance.

Vaša kosa će biti čista, ali ne i isušena.

Ono što možete uraditi jeste i da priuštite sebi pranje kose sa relax masažom u frizerskom salonu Happy Team, a frizer će vam dati i preporuku koji su najbolji šamponi i regeneratori za vaš tip kose.

 

Obezbedite vlagu kosi

Naravno, očuvanje prirodne vlažnosti kose je nešto na čemu je potrebno raditi tokom cele godine, budući da je je vlažnost preduslov njene lepote i blistavosti. Ipak, istina je da svi mi, najčešće zbog brojnih obaveza, makar s vremena na vreme, popustimo na ovom polju.

Čitavog leta vaša kosa je bila izložena štetnim sunčevim zracima, hloru u vodi na bazenu i soli na moru.Upravo zato za negu kose tokom jeseni odžavanje vlažnosti vlasišta je veoma važna stavka.

Jednom nedeljno sprovedite temeljni tretman stavljanja regeneratora na kosu. Nanesite regenerator, rasčešljajte kosu i ostavite da regenerator odstoji oko 30 minute pre nego što ga isperete.

 

Borba protiv zamršene kose

Koliko god impresivno izgledao krajolik obojen jesenjim bojama, vazduh ispunjen maglom ni malo ne prija kosi čineći da se mrsi i kovrdža.

Kako bi ste ovo sprečili neophodno je da koristite odgovarajuće preparate za vaš tip kose, a u izboru pravih rado će vam pomoći frizeri Happy Team salona.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button