Spremni ste da unesete boje u svoj život? Ovo je 5 stvari na koje treba da obratite pažnju pre farbanja kose!

Spremni ste da unesete boje u svoj život? Ovo je 5 stvari na koje treba da obratite pažnju pre farbanja kose!

Ukoliko ste rešili da osvežite svoj izgled, najlakši način da to postignete je da promenite boju kose. Biranje savršene nijanse za kosu nije ni malo jednostavno jer ne birate samo boju već i ton svoje kose. To ne podrazumeva samo da izaberete farbu koja vam se dopada, već i boju koja će pristajati vašem podtonu kože, boji očiju, ali i prirodnoj boji vaše kose.

U ovom tekstu otkrijte sve tajne izbora savršene boje za vašu kosu.

Osnovni preduslov: kvalitet kose

Ukoliko razmišljate o farbanju, jako je bitno da vaša kosa bude zdrava i neoštećena. Tada će boja biti postojanija i kvalitetnija.

Kada je kosa zdrava, onda kvalitetnom tehnikom bojenja kose i odgovarajućom farbom za kosu možete izbeći velika oštećenja vlasi i, automatski, sačuvati zdravlje svog vlasišta.

Odredite podten svoje kože

Pre odabira boje, važno je da znate koji podton kože imate. Ukoliko niste sigurni u to, postoji nekoliko načina da to odredite.

Najjednostavniji je da pogledate boju vaših vena sa unutrašnje strane ručnog zgloba. Ukoliko su vaše vene zelene boje, tada imate topao podton a ako su vaše vene plave ili idu ka ljubičastoj, tada imate hladan podton kože.

Ukoliko na osnovu ovoga ne možete da odredite da li su vaše vene plave ili zelene boje, onda verovatno pripadate neutralnom podtonu kože.

Toplom podtonu kože najviše će pristajati kosa boje karamele, čokolade ali i toplije nijanse smeđe boje.

Hladnom podtonu kože će najviše odgovarati hladne nijanse plave poput pepeljasto plave, platinaste i boje pšenice, boje peska ili šampanjca, lešnik smeđa i kestenjasto smeđa.

Ako imate neutralan podton kože – čestitamo! Vama će pristajati sve boje podjednako dobro.

Boja vaših očiju

Kada birate boju kose, svakako bi trebalo da obratite pažnju i na to koju boju očiju imate.

Žene sa braon i smeđim očima bi trebalo da razmišljaju o jesenjim nijansama: zlatne, bakarne ili crvene.

Plave oči se najviše slažu sa hladnijim tonovima, kao što su led i platinasto plava, ali podjednako dobro će im odgovarati hladne tamnije nijanse.

Ako imate zelene oči, možete da se igrate i sa toplim i sa hladnim nijanasama, a lepotu vaših očiju će najbolje istaći bakarni tonovi, riđa ili smeđa.

Vaša prirodna boja kose

Jedno od glavnih pravila kolorista jeste da se pri odabiru boje ne odstupa previše od prirodne boje.

Znači, birajte spektar nijansi koje su dve ili tri nijanse svetlije ili tamnije od vaše boje.

Na ovaj način možete biti sigurne da će vam odabrana nijansa sjajno stajati i dodatno naglasiti vašu prirodnu lepotu.

Ne pokušavajte kod kuće

Ukoliko se ipak odlučite da drastično promenite boju kose, naročito ako se radi o farbanju kose u plavo, nikako to nemojte da radite sami kod kuće. Jednostavno rizik je prevelik.

Lako se može desiti da ”spalite” kosu ili je čak toliko oštetite da je jedini lek odsecanje i nošenje kratke frizure.

Ako želite savršenu boju za sebe, posetite frizerski salon Happy Team i konsultujte se sa našim timom stučnjaka. Ne samo da će vam pomoći da, na pravi način, odaberete boju i nijansu kose za sebe, već će vam priuštiti i profesionalno farbanje kose koje će vam omogućiti da izgledate drugačije, a opet potpuno prirodno.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button