10 saveta za negu kose tokom zime

10 saveta za negu kose tokom zime

10 saveta za negu kose tokom zime

Zimsko vreme veoma negativno utiče na Vašu kosu. Promena temperature, grejanje, suv vazduh u stanu, kape, zagađenje… spisak je pozamašan. Kosi, kao i koži, potrebna je dodatna nega i zaštita od zime kako bi ostala lepa i zdrava.

Donosimo vam 10 saveta kako da Vam kosa bude zdrava i tokom zime.

 

Nosite kapu

Važno je da pokrijete kosu tokom zimskih meseci kako biste je zaštitili od suvog vazduha koji izvlači vlagu iz dlake, od snega, kiše i vetra. Isušena kosa češće i lakše se lomi tako da je važno da ne dehidrira. Kako vuna, pamuk i druge tkanine, takođe, mogu da oštete kosu, pokušajte da unutrašnjost kape obložite svilom ili satenom. Statički elektricitet možete sprečiti upotrebom suvog ulja za kosu. Ova prirodna ulja hidriraju kosu i vraćaju joj sjaj.

 

Nabavite ovlaživač vazduha

Grejanje u stanu i kući izvlači vlažnost iz dlake i čini je suvom. Ovlaživači vazduha pomažu da kosa ostane zdrava i hidrirana.

 

Redovno šišanje

Skraćivanje kose svakih 4-8 nedelja pomaže Vašoj kosi da ostane zdrava i sveža i u zimskim mesecima.

 

Smanjite temperaturu vode kada se tuširate

Iako je tuširanje vrućom vodom nešto što vam je zimi preko potrebno ukoliko ste bili napolju, pretopla voda može da učini da Vam kosa bute krhka i sklona lomljenju. Kosu perite mlakom vodom.

 

Izbegavajte stilizovanje toplotom

Najbolje bi bilo da pustite kosu da se osuši prirodno. Sušenje fenom izvlači vlažnost iz kose ostavljajući je isušenom i sklonom lomljenju. Suzdržite se od peglanja kose i od upotrebe figara tokom zime. Umesto toga, možete eksperimentisati novim frizurama kao što su pletenice ili punđe.

 

Ne izlazite iz kuće mokre kose

Vlažna kosa podložnija je oštećenjima nego suva. Ukoliko izađete napolje mokre kose može doći do njenog zamrzavanja i lomljenja. Najbolje je kosu osušiti prirodno, ali ukoliko nemate vremena bolje je osušiti je i fenom nego izaći napolje mokre kose.

 

Koristite ulje

Kada se zima osili i napadne Vam kosu, vratite joj vlažnost tretmanima na bazi ulja. Izaberite ulje koje se ne ispira i koje je lagano za kosu. Najbolje je arganovo ulje jer revitalizuje suvu i oštećenu kosu. Ulje svakodnevno nanesite na krajeve kose kako biste joj održali vlažnost i zaštitili je.

 

Jednom nedeljno na kosu stavite regenerator koji se ne ispira

Kao što smo već rekli, vlažnost kose osnova je borbe protiv zimskog oštećenja. Jednom nedeljno stavite preparat za reparaciju koje se ne ispira. Statički elektricitet je problem kada je kosa izložena lošem vremenu. Pakovanje koje se ne ispira pomoći će da je zaštitite.

 

Jednom nedeljno stavite pakovanje na kosu

Stavljanje maske na kosu može pomoći kod kose koja je suva i oštećena. Upotreba maske hidrira Vašu kosu. Maske za kosu obiluju mnogobrojnim blagodetnim sastojcima za kosu koje je čine mekom, hidriranom i sjajnom.

 

Izbegavajte često pranje kose

Prečesto pranje kose dovodi do toga da se prirodno mašćenje, koje ima ulogu da štiti dlaku i održava joj vlažnost, skida. Ovo je naročito loše zimi kada je ovo mašćenje preko potrebno. Pokušajte da produžite vreme između pranja što je više moguće. Ukoliko svakodnevno perete kosu pokušajte da je perete svaki drugi dan. Ukoliko Vam je kosa i dalje suva, vreme između pranja produžite na svaki treći ili četvrti dan. Drugi način da produžite vreme između pranja jeste da koristite suvi šampon.

 

Pratite ove savete i uz malo truda, ove zime Vaša kosa biće hidrirana i izgledati sjajno.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button