4 prirodne maske za brz oporavak suve kose

4 prirodne maske za brz oporavak suve kose

Suva i beživotna kosa zahteva puno nege, pažnje ali i strpljenja. Eliminisati uzroke suve kose nije baš uvek tako jednostavno jer je kosi, ponekad, potrebna dodatna pažnja.

U tekstu Istina o maskama za kosu iz domaće radinostismo podelili sa vama koje će namirnice zaista učiniti da vaša kosa postane sjajna i jaka, a ovde vam otkrivamo kako da kombinacija tih sastojaka bude najdelotvornija.

Jednostavna maska od ulja za suvu kosu

Ovo je najjednostavnija maska kojom možete častiti vašu suvu kosu. Sve što vam je potrebno jeste jedno od kvalitetnih ulja: maslinovo, kokosovo ili bademovo, koja su odlična sa kosu ali i za suvu kožu glave.

Zagrejte ulje, nanesite na kosu, stavite peškir ili kapicu za tuširanje, ostavite da maska deluje što duže i isperite. Takođe možete koristiti i kombinaciju ovih ulja.

Maska od avokada i kokosovog ulja za suvu kosu

Za ovu prirodnu masku će vam biti potreban jedan zreo avokado i dve kašike kokosovog ulja.

Kokosovo ulje blago zagrejte dok se ne otopi a zatim ga u blenderu sjedinite sa avokadom. Na ovaj način će se avokado dobro usitniti, a namirnice lepo pomešati.

Dobijenu smesu nanesite od korena do vrhova kose, ostavite da odstoji minimum sat vremena a zatim dobro isperite blagim šamponom. Ukoliko ste u mogućnosti, ostavite ovu masku da deluje tokom cele noći i videćete kako se vašoj kosi vraća sjaj.

Kokosovo ulje deluju protiv kako protiv bakterija i tako i protiv gljivica i utiče na zdravlje skalpa pa se preporučuje njegova upotreba u preparatima za negu kose.

Maska od maslinovog ulja, meda i jabukovog sirćeta

Još jedna jednostavna ali vrlo hranljiva maska za suvu kosu.

Dobro pomešajte jednu kašiku maslinovog ulja, 2 kašike meda i jednu kašiku jabukovog siršeta i nanesite na celu kosu i teme. Koristite široku četku kako bi ravnomerno rasporedili masku po čitavoj kosi i nakon sat vremena isperite mlakom vodom i uživajte u rezultatima.

Maska od banane i bademovog ulja za suvu kosu

U dobro izgnječenu zrelu bananu dodajte jednu kašiku bademovog ulja, dobro sjedinite i nanesite na kosu. Neka maska stoji 25 minuta. Isperite i operite šamponom na uobičajeni način. Kosa će vam biti meka i hidrirana do sledećeg pranja.

Banana, koja je bogata kalijumom, učiniće da vaša kosa bude meka a bademovo ulje će ojačati dlaku i sprečiti opadanje i lomljenje kose.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button