Kako pronaći dobrog frizera?

Kako pronaći dobrog frizera?

Svaka žena (a verovatno i muškarac) je makar jednom u svom životu izašla nezadovoljna iz frizerskog salona. Loše ošišana i stilizovana kosa ili promašena boja navešće vas da se zapitate kako pronaći dobrog frizera.

Naravno da preporuka igra najznačajniju ulogu pri odabiru dobrog frizerskog salona, ali pored toga postoji i nekoliko sjajnih saveta kako da prepoznate dobrog frizera i sebe spasite loše frizure i uništene kose.

Vaš frizer mora da vidi i dodirne vašu kosu pre nego što uzme makaze u ruke!

Iako je pranje kose proces koji bi trebalo da vas opusti, nemojte pristati na to pre nego što vaš frizer dođe i pogleda koji tip kose imate. Takođe, potrebno je da frizer proveri da li je i koliko vaša kosa oštećena.

Vrlo je važno da se frizer upozna sa tipom i karakteristikama vaše dlake dok je ona suva, jer na ovaj način može pravilno utvrditi na koji način da je tretira.

Frizer mora da komunicira sa vama

Ako vaš frizer ne komunicira sa vama i ne traži od vas potrebne informacije za dobru frizuru, onda nije zainteresovan za vaš izgled. Vrlo logična zaključak, zar ne?

Takođe, nekada nećete moći da nađete prave reči kako bi objasnili kakvu frizuru tačno hoćete, pa je potrebno da frizer ima strpljenja, da vas sasluša i pomogne vam da lakše objasnite šta želite.

Frizer vam mora otvoreno reći da li je neka frizura za vas

Listajući modne časopise, možda ste poželeli da ponesete frizuru kao što imaju holivudske zvezde. Fotografije su sjajna polazna tačka pa se preporučuje da ponesete sliku koja se odnosi na strukturu kose, boje koje volite ili frizure koja vas inspiriše.

Međutim, ukoliko frizer smatra da ta frizura ne odgovara vašem obliku i crtama lica ili kvalitetu dlake, neophodno je da vam predloži alternativno rešenje.

Znajte da vam dobar stilista neće napraviti ono što tražite po svaku cenu. Njegova ili njena reputacija je tu na udaru i zato svaki vrsni frizer želi da vaša kosa izgleda sjajno i savršeno vam stoji.

Budite pažljivi sa rečima “kraće”

Vaša verzija reči “kraće” može biti mnogo različita od verzije koju vaš frizer ima u glavi.

Frizer koji dobro zna svoj posao zato neće praviti pretpostavke već će vam pokazati koliko namerava da skrati vašu kosu i konultovati se sa vama uz objašnjenje zašto predlaže toliko skraćenje.

Kvalitetni profesionalni preparati

Većina frizerskih salona koristi kvalitetne i profesionalne preparate za stilizovanje kose. Zbog toga vaša kosa izgleda tako dobro kada napustite salon. Ako budete pitali, dobar frizer će vam sa zadovoljstvom reći koji su to preparati i kako da ih koristite kako bi vaša frizura bila zanosna i kada je operete kod kuće.

Iskoristite priliku da saznate šta frizer tačno koristi. Na primer, ukoliko imate kovrdžavu kosu, pitajte koji šampon će dati najbolje rezultate i koliko često treba da ga koristite kako kosu ne biste isušili.

Nemojte da se plašite da budete “dosadni klijent” sa svim pitanjima koja vas zanimaju. Što više budete obavešteni i što više pitanja i detalja postavite, to je bolje. Kada su klijent i frizer na istoj talasnoj dužini i kada nema nesporazuma, frizer radi svoj posao više inspirisan, a vi na kraju izađete iz salona prezadovoljni.

Frizerski salon Happy Team brine o potrebama svakog klijenta. Kod nas rade profesionalni i obučeni frizeri sa dugogodišnjim iskustvom. Frizeri koji stalno idu na dodatne obuke i usavršavanja i koji će umeti da vas posavetuju u vezi sa onim što odgovara vašem obliku lica, glave i tipu kose i znati da vam pruže savet koji vam je potreban.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button