6 načina da pripremite kosu za zimu

Pripremite kosu za zimu

6 načina da pripremite kosu za zimu

Hladno vreme šteti svim tipovima kose. Da bi ostala zdrava i meka, kao i koži, kosi su neophodne briga i zaštita tokom zime. Zato pročitajte koja su to 6 načina da pripremite kosu za zimu.

Nosite kapu

Kako bi kosu zaštitili od suvog vazduha, mraza, snega, kiše i vetra neophodno je da zimi nosite kapu. U suprotnom, oštro vreme će isušiti vašu kosu i učiniti je podložnijom lomljenju i kidanju.

Ali, oprez. Vuna, pamuk i slični materijali takođe loše utiču na vaše vlasi. Zato odaberite kapu koja ima satensku ili svilenu postavu koja će sprečiti nastajanje oštećenja.

Takođe, možete neutralisati statički elektricitet ukoliko koristite suvi uljani sprej za kosu.

Redovno šišajte kosu

Šištanje kose na svakih četiri do osam nedelja je odličan način da pripremite kosu za zimu i održavate njeno zdravlje tokom hladnih dana.

Dovoljno je da posetite frizerski salon i redovno skratite kosu za oko pola santimetra kako bi sprečili sušenje kose i stvaranje ispucalih krajeva.

Tuširajte se malo hladnijom vodom

Vrela voda je možda nešto što priželjkujete da vas ugreje kada napolju steže mraz, međutim, pretopli tuš izvlači vlagu iz vašeg skalpa, čini je čupavom i lomljivom.

Zato je bolje da se opredelite za mlaku vodu tokom pranja kose i isperete je hladnijim mlazom.

Takođe, izbegavajte da svakodnevno perete kosu. Zimi je dovoljno da je operete 2-3 puta nedeljno.

Zaboravite na feniranje

Fen isušuje kosu, to sigurno već znate. Zato je najbolja opcija da kosu ostavite da se sama osuši posle pranja.

Takođe, preporučljivo je da izbegavate bilo kakvo stilizovane frizure koje uključuje njeno tretiranje toplotom poput uvijača.

I još nešto, ne izlazite iz kuće dok vam je kosa mokra. Ne samo da rizikujete oštećenje kose već se možete i razboleti ukoliko izađete iz kuće sa mokrom kosom.

Koristite regenerator za kosu

Održavanje vlažnosti kose tokom zime je od najveće važnosti. Zato jednom nedeljno koristite regenerator za kosu koji ćete držati na glavi tokom čitave noći.

Ovo je stavka „pod obavezno“ ukoliko ipak koristite fen ili aparate za stilizovanje kose pomoću toplote.

Upotrebite masku za kosu

Kao što stavljate masku na lice da bi koža bila zdrava i elastična, potrebno je da isto učinite i za svoju kosu. Sasvim je dovoljno da to uradite jednom nedeljno kako bi preventivno delovali na isušivanje kose i svoje teme učinili otpornijim.

Većina maski za kosu deluje već posle 20 minuta, tako da vam ovaj tretman neće oduzeti previše vremena.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button