Koliko često treba šišati kosu

Koliko često treba šišati kosu

Koliko često treba šišati kosu

Da li imate problema da kosu oblikujete u frizuru koju želite? Možda primećujete da vam se kosa pojačano mrsi i lomi, a krajevi cvetaju? Ako je vaš odgovor „Da“, vreme je da posetite frizera. Iz ovoga sledi jednostavan odgovor na pitanje koliko često treba šišati kosu – čim primetite oštećenja.

Međutim, pored onih očiglednih, postoje i znaci da je vreme za štrickanje na koje možda ne obraćate dovoljno pažnje.

 

Znaci da je vreme za šišanje kose

Procvetale vlasi i oštećene krajeve svako može, relativno lako, prepoznati. Prve možete jasno videti, a druge osetiti pod rukom ili tokom češljanja. Međutim, promenu u teksturi same kose, kao važan znak da je vreme za šišanje, možete lako propustiti ili zanemariti.

Ukoliko vam se učini da pramenovi vaše kose postaju isušeniji ili manje elastični ovo može značiti da se oštećene vlasi upetljavaju sa zdravima na krajevima i uzrokuju otežano češljanje. Ovakvo stanje može biti izazvano oštećenjem izazvanim UV zracima, farbom za kosu ili usled korišćenja figara ili fena.

U svakom slučaju, ovi znaci upućuju na to da je najverovatnije potrebno skraćivanje krajeva.

 

Koliko često treba šišati kosu koja je zdrava?

Kako bi osigurali da bude sjajna i lepa i zdravu kosu je potrebno redovno šišati. Koliko često? To najviše zavisi od tipa vaše kose. Generalno govoreći, kosu treba šišati na svakih 8 do 12 nedelja, ali da budemo malo određeniji:

  • Ravna kosa sa šiškama – šiške bi trebalo doterivati na svake dve nedelje što, uz malo vežbe možete i sami.
  • Talasasta ili kovrdžava kosa – šišanje na 6 do 12 nedelja pod uslovom da nije u pitanju farbana ili kosa koju često podvrgavate presama, feniranju ili figaru.
  • Jako kovrdžava kosa – štrickanje se može produžiti na dva meseca, ali se postarajte da održavate vlažnost kose redovno.
  • Kratka kosa – ukoliko želite da održite ovaj izgled potrebno je da frizera posetite na svakih 3 do 7 nedelja, u zavisnosti od toga koliko brzo vam raste kosa.
  • Stepenasto ošišana kosa – ovaj mekani izgled traži šišanje na 6 do 8 nedelja.

 

Bez obzira na dužinu i tip vaše kose ne zaboravite da vodite računa o njenom zdravlju, a HappyTeam je uvek tu da vam u tome pomogne.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button