7 načina da ućebana kosa postane stvar prošlosti

ucebana kosa

7 načina da ućebana kosa postane stvar prošlosti

Vodite ljutu borbu, a ućebana kosa je već dobila previše bitaka? Skupljena u pramenove odbija da se povinuje vašoj volji i oblikuje u frizuru koju želite, a vi, polako ali sigurno, počinjete da gubite živce?

Samo polako. Pogledajte 7 načina da ućebana kosa postane stvar prošlosti.

 

Veliko ne za spavanje sa mokrom kosom

Ukoliko volite da se istuširate pre spavanja, bilo bi dobro da ne ležete u krevet sa mokrom kosom. Naročito ukoliko imate tanku i osetljivu kosu.

Različite čudne stvari mogu pogoditi vaše vlasište ako spavate sa mokrim folikulima pa je daleko bolje da pranje kose ostavite za jutro.

Ukoliko ipak odete u krevet sa mokrom kosom, bilo bi dobro da je skupite trakom i pre toga što bolje osušite peškirom.

 

Kosu sušite naopačke

Kada sušite kosu fenom ne hvatajte se odmah za četku već prvo prstima prolazite kroz vlasi. Sagnite se tako da kosu prevrnete i započnite sa “grubim” sušenjem.

Na ovaj način ćete podići koren kose i učiniti da kutikula očvrsne. Posledica će biti povećan volumen kose.

Tek kada vam je kosa skoro suva uzmite četku kako bi ste fazonirali kosu i dali frizuri željeni oblik.

Ova procedura je siguran način da ućebana kosa postane rešen problem.

 

Rešite se rascvetalih krajeva

Rascvetali krajevi se nikada neće magično ponovo spojiti. Potrebno je odseći ih kako ne bi nastavili da cepaju vlasi vaše kose.

Možda vam zvuči apsurdno ali, ukoliko želite prelepu dugu kosu, makaze nisu vaš neprijatelj. Preporuka je da, na sva tri meseca, trimujete krajeve. A vaša kosa će vam za to biti zahvalna.

 

Zaobiđite plastične češljeve

Plastični češljevi su, zapravo, neprijatelji vaše kose, ma koliko nevino izgledali. Razlog leži u tome što plastika nije provodnik. To znači da će se u vašoj kosi češljanjem nagomilati statički elektricitet koji će dovesti do ućebane kose.

Umesto toga koristite metalne ili drvene češljeve koji statički elektricitet neće gomilati u vašem vlasištu.

 

Perite kosu mlakom vodom

Vrela voda vam verovatno prija tokom tuširanja, ali je sačuvajte za telo, a kosu perite mlakom vodom. Još ako je možete na kraju isprati potpuno hladnom, biće to pun pogodak u borbi protiv ućebane kose.

Naime, hladna voda će kosi pomoći da sačuva vlažnost, pogotovu ukoliko imate suvu i umršenu kosu.

Takođe, smanjite na minimum korišćenje presa za kosu ili uvijača koji visokom temperaturom oštećuju strukturu vlasi.

 

Omekšivač je za kosu, ne za teme

Omekšivači su sjajan način za dodavanje vlažnosti kosi i poboljšanje strukture vlasi. Zapravo, dobra praksa je da stavite omekšivač svaki put kada pokvasite kosu.

Međutim, balsam se stavlja od sredine do krajeva, a nikako na koren kose jer to dovodi do izgleda masne, ravne i beživotne kose.

 

Pamučne jastučnice nisu baš tako dobre

Premda deluju nežno, pamučne jastučnice su neprijatelj folikula vaše kose. Pamuk je odličan upijač, to verovatno znate, tako da, tokom noći iz vaše kose upija prirodno ulje, ostavljajući vlasi suvima.

Pored toga, pamuk mrsi kosu dok se noću okrećete na jastuku, a raspetljavanje te zapetljancije nužno dovodi do oštećenja kose.

Zato koristite glatkije materijale za jastučnice i sačuvajte svoju kosu.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button