4 načina da izbegnete oštećenje kose tokom stilizovanja

4 načina da izbegnete oštećenje kose tokom stilizovanja

4 načina da izbegnete oštećenje kose tokom stilizovanja

Dojadilo vam je da trošite sate i sate na svoju kosu? Možda ponekad preskačete pranje kose kako bi ste uštedeli vreme? Tražite najlakšu rutinu za brigu o svojoj kosi? Na pravom ste mestu. Ovo je 4 koraka koji će vam omogućiti da imate meku, blistavu i zdravu kosu, a sve to na lak način i uz minimalan utrošak vremena.

 

Razmrsite kosu pre pranja

Jeste, ovo se čini kao da se kosi sa logikom ali, uklanjanje čvorića pre pranja kose zapravo smanjuje mogućnost kasnijeg lomljenja kose. Naime, kada je mokra, kosa postaje znatno osetljivija i sklonija oštećenju.

Raščešljavanje pre pranja osigurava da će vaša kosa biti lakša za oblikovanje i češljanje nakon što je osušite.

 

Šampon i regenerator

Za pranje kose koristite kombinaciju kvalitetnog šampona i regeneratora kako bi vaša kosa bila čista i povratila vlažnost. Znajte da većina ljudi kosu ne mora prati svakog dana. Zapravo, prečesto pranje kose lako dovodi do sušenja temena i vlasišta. Posledično, to dovodi do toga da skalp pojačano luči prirodna ulja pa kosa postaje masna.

Ukoliko koristite veliki broj proizvoda za kosu ili imate masnu kosu, par puta mesečno bi bilo dobro da sebi priuštite tretman keratinom kako bi ste hidrirali i ojačali svoju kosu i učinili je blistavom i mekom.

 

Izbegavajte toplotu

Da, vreo tuš zna da bude kao melem na ranu, ali vaša koža i kosa vam neće biti baš najzahvalniji što ste ih „oprljili“.

Slično porama na vašem licu, vrela voda otvara i kutikulu vaše kose. Kako bi sprečili gubitak zdrave vlažnosti dlake, na kraju kupanja kosu isperite mlakom ili još bolje prohladnom vodom. Na ovaj način zatvarate kutikulu, a vaša kosa postaje glatka i sjajna.

Iako to verovatno već znate, podsetimo da sušenje kose fenom oštećuje vlasi i nije nešto što bi trebalo da bude deo vaše redovne rutine.

 

Pažljivo sa peškirom

Sušenje kose peškirom ne uzimajte zdravo za gotovo. Energično trljanje može oštetiti kosu, umrsiti je i dovesti do lomljenja. Tako da je mnogo bolje da peškirom tapkate i nežno stiskate kosu kako bi je osušili i izbegli oštećenja.

Možete koristiti peškire od mikrofibera koji bolje upijaju vodu od pamučnih i time vam štede vreme.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button