Kosa boje duge – 8 saveta kako da imate zanosnu i šarenu kosu

Kosa boje duge – 8 saveta kako da imate zanosnu i šarenu kosu

Kosa boje duge – 8 saveta kako da imate zanosnu i šarenu kosu

Farbanje kose svakako je način da iskažete svoju ličnost, stav, nezavisnost, duh i lepotu. Iako može delovati kao da je namenjeno mlađim osobama, kosa obojena kao duga može divno pristajati svakom uzrastu i životnom dobu. Važno je samo da ste spremni na promene i da želite da budete zanosni poput duge. Najvažnije je naglasiti da ovaj način farbanja prepustite svom frizeru kako ne bi došlo do oštećenja koja Vas mogu koštati zdravlja Vaše kose, pa i njene dužine.

Donosimo Vam 8 saveta kako da u ovom procesu dobijete kosu boje duge baš kako želite:

 

Procena mogućeg oštećenja

Prvo bi trebalo da napravite procenu koliko je potencijalno oštećenje Vaše kose. Ukoliko Vam je kosa tamna, nažalost, moraćete prvo da je izblajhate. Na ovaj način uklanja se prirodni pigment kako bi boje duge mogle da oboje vlasi i budu savršene. Svetlija kosa svakako će lakše primiti boju.

 

Definišite svoja očekivanja

Veoma je važno da znate šta je moguće učiniti, a šta ne. Često su fotografije koje vidite na instagramu editovane i uživo se nikada ne mogu dobiti tako jarke boje. Takođe, proces farbanja može i potrajati. U zavisnosti od toga koliko Vam je tamna kosa možda ćete nekoliko puta morati da posetite svog frizera kako bi Vaša kosa duginih boja bila savršena. Važno je i da napravite pauzu između ovih odlazaka svom frizeru kako bi se Vaša kosa oporavila. To će Vam sve Vaš frizer objasniti i sa njom ćete se dogovoriti oko dinamike farbanja.

 

Potraga za savršenom frizurom i bojom

Kada znate šta je moguće i šta želite bacite se u potragu za fotografijama oblika kose i boje koje želite. Ukoliko Vam je prirodna boja kose svetla verovatno nećete morati da koristite blanš – što odmah znači i manje oštećenja. Oblik kose može umnogome doprineti da se za Vama svi okreću.

 

Koje boje da odaberem?

Imate potpunu slobodu da odaberete boje koje god da želite. Ne postoje pravila, ali, imajte na umu da se neke boje, jednostavno, bolje slažu.

Ukoliko Vaša koža ima topao ton dobro Vam pristaju hladniji tonovi kao što je na primer plava boja.

Osobe koje imaju neutralni ton kože mogu da se farbaju bukvalno u koju god boju da žele.

 

Šta je u trendu?

Prema Pinterestu lila je boja koja je bila dominantna ove godine. Pored nje, najviše su se koristile nijanse roze, boja breskve i neonske boje.

Imajte na umu da je moderno baš sve. Ne morate da bojite celu kosu. Dovoljno je da Vam frizer ofarba samo krajeve ili šiške i da se već svi okreću za Vama. Poigravanje sa bojama i dužinama uvek je in. Ukoliko imate stepenasto ošišanu kosu, gornji sloj kose možete ostaviti u neutralnoj boji, a izvući nijanse boje duge u jednom stepenu ili, pak, raštrkano. Undercut je poznat po tome što je sa njime lako igrati se. Možete izvući nekoliko kraćih linija ili oblika i obojiti duže delove u nijanse duginih boja.

 

Kako da stilizujete kosu da bi se Vaša duga primetila

Ukoliko Vam je cela kosa ofarbana u dugine boje onda možete da je nosite kako god želite. Predlažemo da kosu upletete u pletenicu. Tako ćete dobiti igru boja i nijansi.

Ukoliko su Vaše boje skrivenije, onda kosu možete pokupiti u rep ili isplesti riblju kost tako što ćete kosu prvo prebaciti preko glave i plesti od temena ka čelu.

Ako ste obojili samo šiške, preporučujemo da vežete kosu kako bi one došle do izražaja.

Kako da produžite trajanje intenziteta boje

  • izbegavajte previše pranja šamponom
  • perite kosu hladnijom vodom
  • koristite proizvode za kosu koji čuvaju boju
  • ne izlažite se preterano suncu, naročito ne bez zaštitnog faktora na koži i kosi
  • ako je moguće izbegavajte hlor
  • jednom nedeljno nanesite masku za dubinsku regeneraciju kose

 

Šta ako želite da promenite stil

Ukoliko Vam je iz nekog razloga kosa duginih boja dosadila, ili morate da je promenite iz nekog drugog razloga, najbolje bi bilo da odete kod svog frizera koji će stručno znati kako najbolje da reši ovaj problem. Nikako ne pokušavajte sami da menjate boju jer ćete najverovatnije napraviti više štete nego koristi. Idite kod svog frizera i on će upotrebiti svoje znanje i umeće.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button