Masna kosa i kako je istrenirati da se manje masti

Masna kosa

Masna kosa i kako je istrenirati da se manje masti

Da li se stalno borite sa masnom kosom i gubite živce? E, pa onda ste na pravom mestu. U ovom tekstu saznaćete kako da istrenirate svoju kosu da se manje masti. Tačnije, kako da naučite svoje folikule da produkuju manje ulja i transformišete svoju kosu iz masne u normalnu.

I znajte da je postupak daleko jednostavniji nego što pretpostavljate.

 

Ne perite kosu učestalo

Koliko god vam to zvučalo čudno, što više perete kosu, to će biti masnija. Razlog leži u tome što šampon sa vlasi kose skida prirodno ulje što, pak, provocira folikule da prave još novog. To znači da, kada prečesto perete kosu zapravo je trenirate da proizvodi sve više i više sebuma, odnosno prirodnog ulja koje masti vašu kosu.

Ukoliko kosu perete svakog dana, prva stvar koju je potrebno da uradite jeste da prestanete sa ovom praksom i vlasište perete šamponom dva puta nedeljno. Takođe izbegavajte kremaste šampone koji sadrže proteine, ulja ili silikon već koristite one providne. Takođe, možete koristiti i sredstva za suvo pranje kose ukoliko vam se kosa umasti pre dana koji ste odredili za njeno pranje.

 

Regenerator vam je prijatelj

Korišćenje regeneratora je od velike pomoći kada se borite protiv masne kose. Međutim, potrebno je da ga nanosite od sredine ka krajevima i izbegavate nanošenje regeneratora na teme.

Takođe, koristite hidrirajuće regeneratore pošto ćete na ovaj način poručiti svojim žlezdama da je vlasište dovoljno vlažno i da mogu smanjiti produkciju prirodnih ulja.

 

Toplo – hladno

Pranje kose suviše toplom vodom takođe nepovoljno utiče na njeno mašćenje jer suši kosu i skalp. Zato pranje možete započeti toplijom vodom kako bi otvorili kutikulu, a zatim preći na prohladnu vodu prilikom ispiranja kako bi ponovo zatvorili kutikule.

 

Raščešljavajte kosu, ali ne previše

Nedovoljno češljanje kose može dovesti do nagomilavanja masnoće na skalpu, ali previše češljanja može stimulisati proizvodnju ulja. Zato je veoma važno da pronađete zlatnu sredinu za sebe.

Kosu češljajte od vrha glave ka krajevima kako bi ste prirodnu masnoću ravnomerno rasporedili čitavom dužinom vlasi. Veoma je važno da redovno čistite svoju četku za kosu kako ne bi došlo do toga da po kosi razmazujete prašinu i masnoću koja se na njoj zadržava.

 

Zdrava ishrana za zdravu kosu

Istina je da ukoliko redovno jedete masnu hranu to može dovesti do mašćenja kose. Voće, povrće i dosta vode su ključni sastojci za zdravu kosu koja se ne masti.

Takođe, hrana bogata vitaminima B2 i B6, poput kelja i spanaća, će pomoć smanjenju proizvodnje sebuma.

 

Konsultujte frizera

Redovno šišanje krajeva, periodično profesionalno pranje kose i saveti koji će odgovarati baš vašem tipu kose i stilu biće vam od velike pomoći u borbi protiv masne kose.

Sve ovo možete dobiti u frizerskom salonu Happy team kod Slavije. Na raspolaganju su vam naši stručnjaci bogatog iskustva koji sve svoje znanje i umeće spremno stavljaju vama na uslugu.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button