Balayage: Sve što treba da znate

balayage sve sto treba da znate

Balayage: Sve što treba da znate

Balayage je jedan od najtraženijih tretmana u frizerskim salonima širom sveta. Ovaj način bojenja kose zavolele su jednako kako holivudske zvezde, tako i poslovne žene, studentkinje i srednjoškolke. Razlog je jednostavan – Balayage daje ono nešto što je potrebno svakoj ženi da bi jasno pokazala svoju lepotu i samouverenost.

 

Gde je nastao balayage?

Balayage je svoj slavni početak imao u Francuskoj sedamdesetih godina prošlog veka, a osmišljen je u ekskluzivnom frizerskom salonu Carita u Parizu. Bila je to revolucionarna nova tehnika farbanja kose koja je davala, do tada neviđeni, osunčani i svež izgled.

Dve decenije kasnije balayage stiže u Ameriku i biva prihvaćen sa oduševljenjem. Za kratko vreme ovaj stil bojenja kose postao je jedan od najpopularnijih u čitavom svetu.

Za balayage, boja se kroz male, trouglaste delove kose prebacuje na dasku ili foliju, čime se dobija divna mešavina istaknutih boja farbe i prirodne boje kose. Kod balayaga na dnu se ostavljaju tamniji delovi koji daju kosi dodatnu dubinu i dimenziju. A, zbog ovog prirodnog prelaza između boja, balayage kosa traži daleko manje održavanja.

 

Da li je balayage za vas?

Kreativne mogućnosti sa balayage tehnikom su praktično beskonačne. Potrebno je samo da odlučite koliko veliku promenu želite i koliko ste smele. Drugim rečima, ovaj stil pristaje svakome, a potrebno je samo boje uklopiti sa vašim tenom, stilom i oblikom frizure.

Glavni cilj kod balayage farbanja kose je postizanje mekog, suptilnog i savršenog stapanja bolja, a kako bi se to postiglo zaista je neophodno da balayage farbanje kose uradite u frizerskom salonu i uz savetovanje sa frizerom kako bi dobili ono što zaslužujete – savršenu frizuru.

Nakon tretmana kosu ćete lako održavati bez potrebe za čestim odlascima na popravljanje boje. Ipak, kao i kod svake ofarbane kose, poželjno je da koristite odgovarajuće šampone i regeneratore kako bi sačuvali vlažnost vlasišta.

I još nešto, kada imate balayage, očekuje se da svoju raskošnu kosu pokažete drugima. 🙂

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button