Pastelne boje su u modi. Izaberite pravu kombinaciju za svoju kosu

Pastelne boje su u modi. Izaberite pravu kombinaciju za svoju kosu

Modni trendovi se godinama vraćaju sa malim promenama. Aktivno smo nosili odeću pastelnih boja, a sada se taj trend prebacio na kosu. Mnoge dame vole da menjaju svoj izgled prema sezoni pa evo prilike da se vaša boja kose na proleće slaže sa bojom cveća, u leto odgovara boji vašeg kupaćeg kostima, u jesen boji lišća a zimi dopuni izgled vašeg omiljenog kaputa.

Zapravo, bojenje kose u pastelne boje je zabavan način da promenite izgled. Možete celu kosu obojiti a ukoliko ste manje hrabre, svoju prirodnu boju kose možete upotpuniti sa nekoliko pastelnih detalja. Najčešce pastelne boje kose koje se koriste su plavi, zeleni, ljubičasti, ružičasti i žuti tonovi a ovo je naših 5 predloga:

Zagasito siva u kombinaciji sa pastelno plavom bojom

Postepenim prelazom iz duboko teget, preko pastelno plave nijanse, do pepeljasto sive, dobija se predivna kombinacija hladnih tonova. Savršeno stilizovana, sa kovrdžama, vaša kosa će izgledati veoma privlačno i sveže.

Ljubičasta pastelna boja sa ombre efektom

Želite purpurnu pastelnu kosu ali ne možete da se odlučite za nijansu? Ombre može biti vaše rešenje. Pri korenu koristite tamnu boju šljive a zatim dodajte prelaz ka sve svetlijim nijansama, pa sve do bledo lila na samim krajevima.

Ako ipak niste ljubitelj purpurne, isti efekat možete dobiti i sa plavom pastelnom nijansom.

Balajaž od tamno do pastelno crvene

Ovo je odlična opcija ukoliko ste već crvenokosa.

Osvežite vašu frizuru dodavanjem pastelno crvene ili čak narandžaste nijanse i dobićete još zanosniji izgled.

Fjuša (Fuchsia) pastelna nijansa

Najlepša je kada ide punim intenzitetom od korena do vrhova, ili kada se ofarba konusno, odnosno svetlije ka krajevima kose. Uparite ovu smelu boju sa bob frizurom i izgledajte totalno šik.

Kombinacija zelene i ljubičate boje

Dobijanje savršene zelene je veoma zahtevan i izazovan posao za svakog stilistu, koji podrazumeva perfektno znanje korišćenje blanša. Sigurno ne želite da izgledate kao da ste previše vremena proveli u hlorisanom bazenu. Kada izaberete idealnu boju, dodajte po neki ljubičasti pramen, koji će istaći pastelno zelenu.

Kada je bojenje kose u pastelne boje u pitanju, sve je dozvoljeno. Koju god boju ili kombinaciju boja da izaberete, nećete pogrešiti. Ono što vam savetujemo jeste da ipak to prepustite stručnjacima.

Tim stilista frizerskog salona Happy Team dobro znaju da odrede procenat blanša koji je potrebno koristiti za dobijanje određene boje a da se pri tome ne ošteti dlaka. Takođe koriste kvalitetne profesionalne farbe koje se uz adekvatnu negu nakon farbanja neće lako ispirati.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button