Kako su 3 generacije provele nezaboravan dan u frizerskom salonu Happy Team

Frizer za sve generacije

Kako su 3 generacije provele nezaboravan dan u frizerskom salonu Happy Team

Užurbani način života često nas ostavi na rubu iscrpljenosti. Koliko puta kažemo: „Pozvaću te kasnije“, i to, naravno, ne učinimo. Nažalost, nekada se desi da to kasnije nikada ne stigne. Ne brinite, neće ovo biti tužna priča. Ovo je storija koja će da vam izmami osmeh i želju da provedete dan u druženju sa bliskom osobom kojoj ste previše puta rekli ono „pozvaću te kasnije“.

Komšinica Gorjana

Pre nekoliko meseci počela sam da obilazim stariju komšinicu. Živi sama, deca su se odavno odselila u inostranstvo, ali se redovno čuju, posećuju i vrlo su bliski. S obzirom na to da mnogo volim stare ljude oberučke sam prihvatila ovo naše druženje. I tako sam dobila svoju „bakicu“ u najdivnijem smislu te reči. Samo, psssst, ona ne zna za svoj nadimak.

neko popodne, tokom ćaskanju uz kafu, kaže moja bakica:

„Ivana, imaš li ti neku dobru frizerku?“

„Oooo, pa kako da nemam! Imam ne jednu, nego čak tri sjajne cure iz Happy Team salona.“

„Izvrsno.“ Obradova se ona i osmehnu. „Možeš li me odvesti?“

„Naravno, treba i ja uskoro da idem da sredim frizuru, ići ćemo zajedno.“

„Savršeno“, reče devojčurak u telu starije gospođe. „Treba da mi ošiša sve ovo sa strane, mnogo mi smeta.“

„Ništa ne brinite, bićete najlepša cura u ovom našem kraju.“

Uživanje za 3 generacije

Nekoliko dana kasnije saznala sam da Mira, baka Gorjanina ćerka iz inostranstva, dolazi u posetu. O-ho-ho! Eto prilike za jedno divno iznenađenje i druženje. Komšinica će sigurno biti veoma srećna. I, tako, upitah bakinu ćerku da li bi nam se i ona pridružila. Oduševljeno je pristala. Ostalo je samo da se dogovorimo sa curama za termin. Odluka je pala na ponedeljak u vreme kada je većina ljudi na poslu, tako da za nas, koji smo željni uživanja u tretmanu stručnih  i nežnih ruku frizerki Happy Team-a, bude više vremena.

Dočekala nas je uvek nasmejana i raspoložena Sandra koja je bila obaveštena o našem planu da se družimo i uživamo. I da je prioritet da baka Gorjana bude srećna i zadovoljna.

Mira je otišla po kafu u obližnji kafić, jer kad je bal, onda nek je maskenbal.

Sandra i baka Gorjana su se dogovorile oko frizure i Sandra se odmah bacila na posao. Jedva da sam slikala pre, a ono je već bilo posle. Neverovatna promena. Nije bila velika u fizičkom smislu. Oblikovanje malo prerasle kratke kose, ali je lepa gospa zasijala punim sjajem. Zbog čega su nam srca bila puna.

Potom je Sandra ofarbala moje čuvene jarke pramenove, ovaj put u ljubičasto. Valjao se braniti master rad, te nije bilo prostora za jarke boje koje volim. Moralo je biti svedeno i malo pitomije. I dok je farba radila svoje, baka Gorjana sedela i uživala u svojoj frizuri, Mira je otišla za šamponjeru, pod Sandrine ruke koje čim dodirnu glavu učine da zaboravite sve brige. Došlo je vreme za feniranje. Dok se Mirina dugačka tamnosmeđa kosa poslušno uvijala oko četke, bilo je vreme za skidanje moje farbe. Malo ruku, mnogo posla.

„Ma ja ću to sama. Reci kojim šamponom da operem i daj mi peškir. Pa, svoji smo.“

Većina stvari u životu posmatram kao priliku za dobro zezanje, te je tako bilo i ovaj put. Nikada ranije nisam prala sebi kosu u šamponjeri. Moram da priznam da sam se izvrsno zabavila. Vode je, naravno, bilo na sve strane, ali brzo sam našla krpu i sve obrisala.

Mira je veoma lepa žena te joj je profesionalno isfenirana kosa stajala kao da smo pošle na crveni tepih u Kanu.

Posle nje i ja sam sela u stolicu. Nisam ni trepnula, a bila sam ofarbana, isfenirana i ošišana baš kako sam želela.

3 gracije

Kada smo se pogledale u ogledalo bile smo zadovoljne odrazom. Tri generacije, tri gracije, nasmejane i srećne. Jedan frizer značio nam je mnogo. Da budemo svoje, da se družimo, smejemo, uživamo.

Šta je naravoučenije ove priče? Naši stari koji imaju toliko razumevanja za naše obaveze i „pozvaću te kasnije“ procvetaju kada provedemo vreme sa njima. A još kada ih izvedemo u prijatni prostor, na opuštanje, masažu glave, smeh i druženje… možemo biti sigurni da je njihovo srce puno. Uostalom, kao i naše.

I, zato, zakažite svoje druženje kod nas, mi smo tu da vaš poseban dan učinimo radosnim, lepim, da se osetite maženo i paženo. Jer, život je samo sada tu i treba ga trošiti na ljude koje volimo.


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button