Pikabu (peekaboo) pramenovi – nova moda za one koji se ne boje da probaju jarke boje

Pikabu (peekaboo) pramenovi – nova moda za one koji se ne boje da probaju jarke boje

Pikabu (peekaboo) pramenovi – nova moda za one koji se ne boje da probaju jarke boje

Želite li da začinite izgled svoje kose, ali ne želite naglu promenu? Ako je odgovor DA, onda su pikabu pramenovi prava stvar za Vas. Mogu biti nežnije svetle boje, ali se klijenti sve češće odlučuju za intenzivne nijanse kao što su pink, plava, ljubičasta, zelena…

Šta su pikabu pramenovi?

Kao što im naziv kaže, ovo su pramenovi najčešće svetle ili jarke boje koji se ne mogu odmah zapaziti već su, uglavnom, prekriveli kosom prirodne nijanse. Savršeni su za ljude koji žele da diskretno pokažu da su drugačiji i da su spremni da život uhvate za rogove. S obzirom na to da nisu u prvom planu, nisu upadljivi i napadni, već govore u prilog Vašem samopouzdanju i slojevitosti ličnosti. Obično se ovi pramenovi izvlače u donjem ili u središnjem delu kose koju će prekriti gornji deo.

Pikabu pramenovi mogu se praviti na prirodnoj nijansi kose uz svetle pramenove ili na kose uz kombinaciju sa jarkim bojama.

Pikabu svetli pramenovi na prirodnoj nijansi kose

U ovoj varijanti kosa je prirodne boje – smeđe, bakarne, čokoladne. Crna boja kose nije dobra opcija za ovaj vid pramenova jer se dobija neprirodni kontrast koji više nije u trendu. Suprotnosti koje su sada moderne moraju imati estetski koncept i ispratiti određena pravila. Zbog toga je važno da Vaša kosa bude usklađena po formi i koloritetu.

Prirodna svetlija i topla nijansa kose dobar je izbor za zimski period. Ukoliko želite da začinite svoj izgled ove tople nijanse možete “preseći” plavim pramenovima, pa i čak debljim pramenovima koji će u sebi sadržati nekoliko preliva ove boje. Uz kestenastu boju možete dodati plave i riđe pramenove u predelu potiljka ili centralnom delu kose. Takođe, možete ofarbati u svetlu nijansu krajeve šiški ili krajeve kose uz lice.

Jarki pikabu pramenovi

Ukoliko imate tamniju boju kose pikabu pramenovi jarkih boja su najbolji izbor. Ne preporučujemo upotrebu više boja jer tada kosa izgleda prešareno. Najbolje je da pramenovi budu jedne jarke nijanse. Bilo bi dobro da je ostatak kose prirodne tamnije boje. Ako, međutim, nije, ne brinite. Lako ćemo ga prefarbati. Deo kose koji se boji u jarku nijansu prvo se dekolorizuje, a potom boji. Na ovaj način dobija se intenzivniji efekat.

Pikabu pramenove možete uraditi i na svetloj kosi. Najbolje je da su vlasi što svetlije kako bi kontrast bio što intenzivniji.

Varijacije pikabu pramenova

Ova frizura može imati nekoliko varijacija:

  • Prirodna boja kose i svetli krajevi šiški i/ili kose oko lica
  • Tamnija boja kose i jarki krajevi šiški i/ili kose oko lica
  • Prirodna boja kose i svetli pramenovi na potiljku
  • Tamnija boja kose i jarki pramenovi na potiljku
  • Kosa na kojoj su ponegde krajevi ofarbani svetlom ili jarkom bojom.

Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button