Kako da negujete balejaž kosu i sačuvate privlačan izgled

Kako da negujete balejaž kosu i sačuvate privlačan izgled

Balejaž (Balayage) je trend posvetljavanja kose, koji je već dugo prisutan i veoma dominantan u poslednih par sezona. Gotovo da nema žene kojoj balejaž ne stoji dobro, bez obzira na dužinu i tip kose. Dakle, ova tehnika nijansiranja kose od tamnijeg korena ka svetlijim krajevima, nije namenjena samo plavušama, već će svakoj nijansi kose dati potpuno prirodnu i nežnu dimenziju.

Međutim, kako bi balejaž frizura konstantno dobro izgledala potrebno je pravilno održavanje tog prirodnog izgled osunčane kose. U nastavku saznajte kako.

Odaberite dobar šampon za farbanu kosu

Preparat koji ćete redovno koristiti jeste svakako šampon. Ovde je preporuka da uvek birate proizvode koji ne sadrže sulfate. Razlog leži u tome što sulfati u šamponu čine da vam se boja brže ispira. Time se narušava prirodni sjaj pramenova. Takođe, sulfati isušuju prirodna ulja iz dlake, što može dovesti do lomljenja, pucanja, isušivanja i opadanja kose.

Vrlo je važno da ne perete kosu često, pa čak i ako koristite šampon bez sulfata. Svakodnevno pranje skida boju sa vlasi, čineći da balejaž efekat izbledi. Idealno bi bilo da kosu perete 2 puta nedeljno, a u međuvremenu možete koristiti šampon za suvo pranje kose.

Za dugotrajni balejaž efekat, profesionalni frizeri preporučuju pranje kose sa relaks masažomkože temena, uz upotrebu adekvatnog šampona.

Odaberite specijalizovan balzam za kosu

Kada birate balzam za kosu, vrlo je važno da on sadrži ljubičaste pigmente. Upravo će oni sprečiti nastanak onih žućkastih tonova koji se javljaju nakon farbanja, posebno kod plavuša sa balejaž kosom.

Hidratacija kose

Bilo da je u pitnju prirodna, a posebno kada je farbana dlaka u pitanju, potrebno je da kosa bude dobro hidrirana. Za to će dobro poslužiti maska za kosu, koju je potrebno nanositi na krajeve vlasi makar jednom nedeljno. Umesto maski za kosu, možete koristiti i prirodna ulja, kao što je arganovo ili kokosovo, čime čete obezbediti vašoj balejaž kosi potrebnu vlažnost.

Olaplex tretman

Čudotovrni tretman Olaplex, koji možete uraditi u frizerskom salonu Happy Team, se preporučuje za negu kose tretiranu balejaž tehnikom.

On će negovati samu strukturu vaše kose, ali i obnoviti oštećenu dlaku.

Šta treba da znate pre prvog balejaž tretmana?

Kod svake frizure je veoma važno da izaberete dobrog frizera. Frizera koji je profesionalan i sa dugogodišnjim iskustvom i koji koristi kvalitetne boje i preparate.

Takođe, savetuje se da postepeno posvetljavate kosu. Dakle, ukoliko se prvi put upuštate u avanturu sa ovom vrstom pramenova, izaberite boju koja je nekoliko nijansi svetlija od vaše prirodne boje. Na taj način, osim što će vaša frizura izgledati prirodnije, lakše ćete moći da odlučite koliko svetlije od toga zapravo želite da idete sledeći put kada dođe vreme za balejaž tretman.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button