5 saveta kako da pustite sedu kosu

5 saveta kako da pustite sedu kosu

Ne požurujte je

Od trenutka kad primetite prve sede, pa dok ne odlučite da ih prihvatite proći će neko vreme i imaćete već prošaranu kosu. Morate da znate da je puštanje sedih proces, a ne nagla promena poput farbanja.

Sarađujte sa svojim frizerom

Dok puštate sede najbolje bi bilo da se posavetujete sa svojim frizerom kako bi Vam pomogao sa savetima, negom i, naravno, modernim frizurama. Ponekad će Vam više odgovarati da skratite kosu kako bi razlika u boji bila manje vidljiva. Sa druge strane, frizer Vam može preporučiti srebrnaste pramenove ili balajaž kako bi se premostilo vreme dok Vam ne izrastu sede. Frizer je Vaš najbolji prijatelj u ovom procesu.

Promenite proizvode za kosu

Kad počnete da puštate sedu kosu možda ćete se iznenaditi kada shvatite da postoje razni preparati namenjeni ovakvoj kosi.

Seda dlaka ima tanju kutikulu i nema melanina zbog čega je sklonija oštećenju. Pored toga, ovakva kosa  može brzo da dehidrira tako da je važno hidrirati je i koristiti preparate koji obezbeđuju sjaj.

Ne obraćajte pažnju šta ljudi pričaju

Iako je proseda kosa potpuni hit, uvek će biti onih koji će suditi. Mišljenje je kao stražnjica – svako ga ima. Dok Vi radite šta želite i šta Vam prija, ostavite zluradima njihove muke. Ipak, ukoliko Vas pogodi neki komentar, znajte da na Internetu imate mnogo grupa podrške ženama koje su se odvažile da prihvate sebe i svoje sede.

Ne plašite se eksperimentisanja

Kad ste već odlučili da prihvatite promenu koju nosi puštanje sede kose, zašto, onda, ne prihvatite i potpunu promenu. Ukoliko ste uvek imali dugačku kosu, mogli biste da probate kraću fruzuru. Ako Vam se ne dopada razlika u boji između farbane i sede kose, uvek možete izvući srebrnaste pramenove ili donji deo kose ofarbati u svetlu nijansu kako prelaz ne bi bio suviše grub.

U svakom slučaju, u današnje vreme postoji toliko opcija da prosto ne znate koju da odaberete.

Prigrlite i volite sebe i svoje sede.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button