Najbolje četke za Vaš tip kose

Najbolje četke za Vaš tip kose

Najbolje četke za Vaš tip kose

Češljanje kose nešto je što svakodnevno radimo. Bilo da ujutro sređujemo frizuru nakon spavanja ili želimo da stilizujemo kosu i isfeniramo je – mi koristimo četke. Za razliku od  produkata za kosu koji su napravljeni prema različitoj teksturi kose te nam je lako da odaberemo pravi, kako da znamo da li koristimo pravu četku za kosu? Kako se razvija nauka o kosi, tako se sve bolje zna koji proizvodi su dobri za koji tip kose. Tako se sve više radi i na četkama. Kako bi Vaša kosa bila zdrava i pravilno negovana, morate je češljati odgovarajućom četkom ili češljem.

Dugačka gusta kosa: široka četka

Ove četke lako prolaze kroz gustu kosu primarno zbog razmaka između zubaca. Ovo je i glavni razlog zašto je ovaj tip četke najbolji baš za ovaj tip kose. Velika baza za zupce pokrije veću površinu dlake i omogućava da četka lagano klizi.

Suva kosa: četka sa čekinjama od prirodne dlake (veprove)

Ove četke su nežne prema dlaci mnogo više nego one sa sintetičkom dlakom. Kosu dobro češljajte od korena kako biste rasporedili prirodnu masnoću koja je neophodna suvoj dlaci. Sa ovom četkom možete i masirati skalp u kućnim uslovima. Ipak, preporučujemo da kad god možete sebi priredite uživanje u profesionalnoj frizerskoj masaži.

Nadogradnja i kosa koja se lako mrsi: četka sa metalnim zupcima

Ova vrsta četke dobra je za kosu koja se lako zamrsi. Razmaknuti zupci omogućavaju razmrsivanje dlake bez čupanja i oštećivanja. Pošto se kosa manje čupa, ove četke pogodne su i za osobe koje su osetljive na bol i koje imaju osetljivo teme.

Masna kosa: okrugla četka sa prirodnom dlakom od vepra

Ukoliko želite da sprečite preterano mašćenje kose preporučujemo Vam ovu četku. Ona ravnomerno raspoređuje prirodnu masnoću i sprečava da se ona nagomilava na skalpu. Pored toga, ova četka smanjuje čupavost i pomaže da kosa dobije volumen.

Teme sklono perutanju: četka za piling temena

Osobama koje imaju problem sa kožom glave preporučuje se nega ovog dela tela. Važno je redovno vršiti piling temena i masirati ovu regiju.

Ovu četku koristite tako što kružnim pokretima vršite piling temena, uklanjate nečistoće i stimulišete rast kose. Zdrava kosa počinje zdravom kožom glave.

Nežna kosa: plastična četka za raščešljavanje

Ova četka naročito je pogodna za raščešljavanje finih lokni koje zahtevaju pažnju i nežnost. Što je četka bliže dlaci to imate više kontrole i manja je verovatnoća da oštetite vlasi. Ova četka ima i kraće i duže zupce tako da je pogodna za raščešljavanje kose koju držimo na dlanu bilo da je suva ili vlažna.

Kovrdžava kosa: češalj za razmrsivanje

Svako ko ima kovrdžavu kosu želi da istakne svoje lepe uvojke. Kako bi oni zadržali svoj oblik, volumen i teksturu najbolja stvar za kovrdže je češalj. Postoje posebno dizajnirani češljevi sa duplim retkim zupcima koji u nekoliko poteza eliminišu zamršene delove istovremeno čuvajući oblik lokni. Zbog toga su ovi češljevi toliko popularni i kvalitetni.

 

Kosa bogate teksture: klasična četka

Sprečavanje elektriciteta u kosi bogatoj vlasima veoma je važna stvar. Naročito ako je to dlaka koja se lako lomi. Kako biste ovo sprečili, probajte četku sa gumenom bazom i najlonskim zupcima. Nju možete koristiti i prilikom feniranja.

 

Za feniranje kose: keramička četka

Kvalitet feniranja u mnogome zavisi od kvaliteta četke. Za lep volumen bez čupavosti i naelektrisane kose, preporučujemo četke od keramike (koja će ravnomerno rasporediti toplotu duž četke) i materijala sa jonima koji će učiniti da kosa bude glatka. Sa ovakvom četkom brzo ćete napraviti savršenu frizuru i sačuvati kosu od oštećenja.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button