5 stvari koje je potrebno uraditi sa kosom na proleće

5 stvari koje je potrebno uraditi sa kosom na proleće

5 stvari koje je potrebno uraditi sa kosom na proleće

Proleće je vreme obnove i preporoda, a to se odnosi i na našu kosu! Nakon hladne zime, kada je naša kosa često bila izložena suvoći i oštećenjima, proleće je idealno vreme da se posvetimo njenom oporavku i obnovi. Evo pet ključnih stvari koje treba uraditi sa kosom kako bismo je pripremili za prolećnu sezonu.

Hidrirajte kosu dubinski

Nakon zime, kosa često postaje suva i beživotna. Stoga je važno koristiti hidratantne tretmane kao što su maske i ulja kako bismo povratili vlagu i mekoću kosi.

Možete koristiti prirodna ulja poput kokosovog, arganovog ili maslinovog ulja, nanoseći ih na kosu pre pranja ili ostavljajući ih preko noći za dublju hidrataciju.

Odrežite oštećene vrhove

Tokom zime, vrhovi kose često postaju suvi i ispucali zbog hladnoće i čestog korišćenja grejnih uređaja.

Posetite frizerski salon kako biste odstranili oštećene vrhove i osvežili svoj izgled. Redovno održavanje krajeva pomaže u očuvanju zdrave kose i sprečava dalje oštećenje.

Promenite frizuru

Proleće je savršeno vreme za promenu frizure i eksperimentisanje sa novim stilovima.

Razmislite o tome da skratite kosu za svežiji i lakši izgled ili dodate neke pramenove ili boje kako biste osvežili svoj izgled.

Uvek možete doći u salon Happy team i konsultovati se sa nama o opcijama koje bi najbolje odgovarale vašem licu i tipu kose.

Koristite termalnu zaštitu

Sve češća upotreba pegli, fenova za kosu i drugih termalnih uređaja može oštetiti kosu i izazvati lomljenje.

Zato je važno koristiti termalnu zaštitu pre korišćenja ovih uređaja kako biste zaštitili kosu od toplote i očuvali njen prirodni sjaj i teksturu.

Prilagodite rutinu nezi kose

Kako se temperatura menja, tako se i potrebe naše kose menjaju. U proleće možda ćete primetiti da vam je potrebno manje teških proizvoda za negu kose.

Razmislite o korišćenju lakših šampona i regeneratora koji će hidrirati kosu bez otežavanja. Takođe, možete eksperimentisati sa novim proizvodima kao što su suvi šamponi ili sprejevi za teksturu kako biste osvežili svoj izgled.

Ukratko, proleće je vreme za negu kose, obnavljanje i eksperimentisanje sa novim stilovima. Sledite ove korake kako biste osigurali da vaša kosa bude zdrava, sjajna i spremna za prolećnu sezonu!


 

Nedavno objavljeni članci:Call Now Button