Saveti za prolećnu brigu o kosi – pripremite svoju frizuru za toplije vreme

Prolećna briga o kosi

Saveti za prolećnu brigu o kosi – pripremite svoju frizuru za toplije vreme

Briga o kosi je važna tokom čitave godine, međutim, proleće predstavlja najkritičniji period. Naime, vaša kosa je pregurala nekoliko zimskih meseci i hladne dane i sada je potrebno pomoći joj da ostane jaka i izdrži povišene temperature i vlažnost.

Najbolji način da kosu pripremite za proleće jesu odgovarajući preparati. Ali, koji preparat je dobar za vas?

Reklama je mnogo, verovatno vam svaka drugarica daje drugačiju preporuku i na kraju je lako ostati zbunjen.

Kako bi odabrali odgovarajuće proizvode za sebe, najbolje je da započnete sa utvrđivanjem tipa i teksture vaše kose budući da različite vrste kose traže različitu negu.

Kako bi vam ovaj zadatak bio lakši pročitajte priručnik u nastavku.

 

Suva kosa

Dame sa suvom kosom bi trebalo da koriste šampon koji će hidrirati njihove vlasi. Ono što tražite su kremasti proizvodi koji u sebi imaju sastojke poput kokosovog ulja, she butera, grožđano ulje i slične koji daju vlagu vašoj kosi.

Naime, ovakvi proizvodi zarobljavaju vodu unutar vaših vlasi formirajući zaštitni sloj oko korena kose.

Takođe, koristite regeneratore za kosu koji sadrže esencijalna ulja i masne alkohole koji su odlični za hidrataciju kose i stvaraju glatke vlasi.

 

Masna kosa

Ukoliko imate masnu kosu držite se podalje od šampona koji imaju svojstva dubokog kondicioniranja kose. Ukoliko ih koristite možete dovesti do iritiranja temena glave, pogotovo s proleća.

Umesto toga, odaberite proizvode koji su odgovarajući za vaš tip kose.

Šamponi koji imaju sastojke poput pšeničnog proteina su odlični za uklanjanje viška masnoće sa kose i temena, dok volumenizirajući šamponi pomažu da imate puniji izgled življe kose.

Koristite blage regeneratore u malim količinama kako bi izbegli osećaj masne kose.

 

Kovrdžava kosa

Održavanje lokni zna da bude prava noćna mora, naročito u prolećnim i letnjim mesecima. Kovrdžava kosa je obično suva tako da je pravi šampon za nju onaj sa prirodnim sastojcima poput she butera.

Ne zaboravite da korišćenje jakih hemikalija vašu kosu čini još suvljom tako da je potrebno izbegavati proizvode koji imaju hemijske aditive.

Kada su u pitanju regeneratori, oni koji sadrže proteine i silokon daju najbolje rezultate kod kovrdžave kose. Kako bi ste “čupavost” držali pod kontrolom izaberite proizvode sa umirujućim i hidratantnim svojstvima poput soje i pšeničnih proteina.

 

Farbana kosa

Šamponi koji služe za očuvanje boje, ali pod uslovom da imaju što manje hemije u sebi, su najbezbednija opcija za sve koji farbaju kosu. Prednost ovakvih šampona je što kosu održavaju hidriranom i sjajnom.

Za svoj regenerator odaberite onaj koji je predviđen za obojenu kosu i sadrži zaštitu od sunca kako bi farba na vašoj kosi bila postojana.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button