Mokro stilizovanje kose

Mokro stilizovanje kose

Mokro stilizovanje kose

Sigurno se pitate šta je to mokro stilizovanje kose i da li Vam je za to potreban frizer? Iako je neophodno da redovno posećujete svog frizera, ovaj način stilizovanja možete raditi i sami. Mokro stilizovanje kose predstavlja proces u kojem se produkti nanose na kosu kada je ona potpuno mokra, a nakon čega se višak vode iscedi iz kose.

Iako mnogi misle da je mokro stilizovanje kose isto što i vlažno stilizovanje kose, razlika je u tome što se kod vlažne kose, voda prvo iscedi ili obriše peškirom, pa se onda nanose produkti za kosu. Kod mokrog se sve radi sa potpuno mokrom kosom, pa se potom višak vode ocedi.

 

Prednosti mokrog stilizovanja kose

 

Zdraviji izgled kose

Mokro stilizovanje kose čini da ona deluje sjajno i meko. Ukoliko Vam je kosa oštećena, ovaj način stilizovanja pomoći će u njenoj reparaciji.

 

Lakoća stilizovanja

Kosu je lakše stilizovati dok je ona mokra naročito kod kovrdžave i čupave kose. Vlaga smanjuje mršenje zbog čega je kosu lakše oblikovati onako kako želite. Uvidećete da na ovaj način Vaša frizura ostaje pouzdana tokom celog dana.

 

Štedi vreme

Ovaj način stilizovanja kose izuzetno je pogodan za dane kada ste u žurbi, a opet morate dobro da izgledate. Ukoliko morate da budete doterani za važan poslovni sastanak, pa makar on bio i onlajn, Vaša kosa će na ovaj način biti brzo spremna, a Vi ćete imati dodatno vreme da još jednom preletite preko tema za sastanak, ili da se odmorite uz šolju vruće kafe ili čaja.

 

Održava kosu hidriranom

Kod mokrog stilizovanja kose produkti se nanose dok je kosa potpuno mokra. Zbog toga ona ostaje hidrirana, manje se lomi i poslušnija je.

 

Pogodna za sve tipove kose

Bilo da Vam je kosa ravna, talasasta ili kovrdžava, ovaj način stilizovanja efikasan je kod svih tipova.

 

Stilizovanje mokre ravne kose

 

Ravna kosa obično je mekana, sjajna, više se masti i, kada se ukovrdža, lokne na njoj teško opstaju. Što se tiče mokrog stilizovanja, ravna kosa  može imati velike benefite.

Prvi korak u ovom vidu negovanja kose jeste nanošenje uljanog seruma na mokru kosu. Na ovaj način smanjuju se potencijalna oštećenja. Potom nanesite penu koja ne sadrži alkohol i to od korena ka vrhovima. Na kraju iscedite višak vode. Kosu možete ostaviti da se prirodno osuši ukoliko želite da ona ostane ravna.

Međutim, ako biste želeli da napravite lagane kovrdže, podelite kosu na 4 jednaka dela, upletite ih i svežite u punđu. Raspletite pletenice kada Vam se kosa osuši i imaćete lepe lokne, bez mnogo truda.

 

Stilizovanje mokre talasaste kose

 

Što se tiče ovakvog načina negovanja talasaste kose morate biti malko obazriviji. Preporuka je da nanesete penu od korena ka vrhovima pre stilizovanja. Naravno, koristite češalj sa širokim i retkim zupcima. Nakon toga blago gnječite kosu kako se nakon sušenja ne bi razletela na sve strane. Pustite kosu da se prirodno osuši. Nemojte je dirati niti nanositi nešto na nju dok nije potpuno suva.

 

Stilizovanje mokre kovrdžave kose

 

Kovrdžava kosa ima mnogo koristi od ovakvog načina održavanja. Najbolje bi bilo da počnete sa njenim stilizovanjem još dok je perete.

Nanesite mleko za kosu dok je dlaka još mokra, kako biste nahranili kovrdže. Pošto se kovrdžava kosa lako upetlja najbolje je češljati je češljem sa širokim i retkim zupcima i to dok je još vlažna. Na ovaj način uspećete da je odmrsite, a da je ne pokidate. Nakon toga, nanesite produkt koji koristite kako biste učvrstili svoje lokne. Potom iscedite višak vode i stilizujte po želji. Ostavite kosu da se prirodno osuši i nemojte je dirati niti češljati jer će, u tom slučaju, postati čupava.

 

Pratite ove savete i uz malo truda, ove zime Vaša kosa biće hidrirana i izgledati sjajno.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button