Nega kose zimi – 6 najvažnijih stvari

Nega kose zimi – 6 najvažnijih stvari

Niske temperature i hladan vetar čine da vaša kosa bude suva i dehidrirana, što znači da nega kose zimi mora biti stvar na koju je potrebno obratiti posebnu pažnju.

U zimskim uslovima krajevi kose brže pucaju i vlasište može postati beživotno i neprivlačno. Kako bi ste sačuvali kvalitet dlake i sebi priuštili kvalitetnu negu kose zimi donosimo vam nekoliko saveta kako da to najlakše uradite.

Ošišajte mrtve krajeve kose

Osim što oštećeni i ispucali krajevi ne dozvoljavaju da vaša frizura dođe do izražaja, a vi zablistate punim sjajem, oni otežavaju češljanje kose. Četka zapinje o krajeve i time kosa biva dodatno oštećena.

Nega kose zimi zato, kao obaveznu stavku, uključuje uklanjanje mrtvih krajeva. Na ovaj način krasiće vas zdrava kosa, a ukoliko koristite neke preparate za teme, oni će imati bolje dejstvo.

Nosite kapu i šal

Fizička zaštita kose od spoljnih uticaja je veoma bitna za negu kose zimi. Prilikom izlaska napolje pokrijte glavu kapom ili šalom. Em će vam biti toplo, em ćete lepo izgledati i sačuvati kosu tokom zime.

Obratite pažnju da kapa i šal budu napravljeni od prirodnih materijala i redovno ih perite kako se kosa ne bi mastila. Ukoliko imate dugu kosu, poželjno je da, pre stavljanja kape, gumicom blago skupite kosu u rep, bez zatezanja kako se kosa ne bi izlomila.

Izbegavajte upotrebu fena i prese za kosu

Nakon pranja, ostavite kosu da se što više osuši u peškiru pre nego što je tretirate fenom.

Da svi žurimo, ali najbolje bi bilo da svojoj kosi dopustite da se u potpunosti osuši prirodnim putem.

Pružite vašoj kosi dovoljno hidratacije

Nega kose zimi podrazumeva i njeno pranje do 2 puta nedeljno. Ne perite kosu često i izbegavajte pranje vrućom vodom. Naime, topla voda nema dobar uticaj na vašu kosu, pogotovo ne zimi jer može dodatno isušiti dlaku i oštetiti kožu glave. Zato se potrudite da temperatura vode kojom perete kosu ne bude previše visoka.

Pre pranja kose nanesite ulja koja će pružiti sjaj dlaci i dodatno je nahraniti. Odaberite maslinovo, bademovo ili kokosovo ulje koje ćete naneti na vlažnu kosu.

Koristite hidratantna pakovanja ili regeneratore za kosu. Ostavite ih da deluju na kosi što duže a za bolji efekat umotajte kosu u providnu foliju ili kapu za tuširanje a zatim isperite. Na ovaj način će dejstvo svih sastojaka biti maksimalan.

Ako volite sami da napravite masku za kosu, odaberite masku za hidrataciju koja sarži kokosovo ulje i med. Kokosovo ulje osvežava kožu glave a med donosi kosi sjaj i sprečava lomljenje krajeva.

Hranite vašu kosu iznutra

Za negu kose zimi vodite računa o unosu hrane koja je bogata vitaminima, posebno vitaminom B. On je vrlo važan za zdravlje kose a ima ga u jajima, crvenom mesu, ribi i žitaricama.

Takođe je od velikog značaja unos namirnica koje su bogate proteinima biljnog ili životinjskog porekla.

Šta treba izmegavati zimi?

Izbegavajte upotrebu gelova i sprejeva na bazi alkohola jer oni mogu dodatno uticati na glubitak vlage. Ukoliko ne možete bez preparata za oblikovanje kose, onda izaberite penu bez alkohola.

Za nabolju negu kose zimi uvek možete posetiti frizerski salon Happy Team i uz tretman brazilskim keratinom ili olaplexom osigurati najbolje za svoju kosu.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button