Ukrasi za kosu za venčanje

Frizura za vencanje

Ukrasi za kosu za venčanje

Odlučili ste da kažete sudbonosno „da“ i da započnete nov život sa svojim životnim saputnikom. Taj dan ostaće vam zauvek u sećanju kao najdivniji. Zbog toga ništa ne smete da prepustite slučaju. Naročito ne venčanicu i frizuru. One moraju da budu savršene.

Pošto ste se sa svojim frizerom na vreme dogovorili da možda malo skratite i osvežite kosu, ako treba ofarbate ili izvučete pramenove, ali i koju frizuru ćete nositi za taj jedan od najlepših dana u životu, vreme je da odaberete i neki od ukrasa koji će vašu frizuru i izgled upotpuniti i učiniti da budete kao mlada sa naslovne strane časopisa – savršena, lepa i srećna.

Donosimo vam 5 stvari koje morate da uzmete u obzir pri odabiru ukrasa za kosu za svoje savršeno venčanje.

 

Vaš lični stil

Prvo što bi trebalo da uzmete u obzir kada birate ukras za kosu je vaš lični stil i stil samog venčanja. Svadba nije trenutak da se mnogo udaljavate od svog stila. Ako ste romantična duša onda će vsm češljić sa cvetićima ili lozica za kosu divno pristajati. Ukoliko se venčavate na plaži ili negde napolju jednostavan i elegantan cvet u kosi može biti pravi izbor.

 

Frizura

Druga stvar na koju bi trebalo da obratite pažnju svakako jeste vaš izbor frizure za taj nezaboravni dan. Nemojte kupovati dodatke za kosu sve dok se definitivno niste odlučili za frizuru i da li uopšte želite da imate neki ukras. Vaš frizer vam svojim iskustvom i znanjem mnogo može pomoći u ovome. Važno je da uzmete u obzir i to kakvu kosu imate. Vaš frizer može da napravi čudo ako imate tanku kosu i na nju zakači različite ukrase, ipak bi bilo bolje da se u ovom slučaju ne odlučujete za neke teže ukrase koji bi mogli da ispadnu ili da se pomere tokom ovog posebnog dana.

 

Venčanica

Venčanica je najvažniji aspekt vašeg venčanja. Ona određuje vaš sveukupni izgled. Ukoliko je venčanica jednostavna i bez mnogo ukrasa, to morate uzeti u obzir kad birate ukrase za kosu. Boja venčanice se, takođe, mora uzeti u obzir jer dodaci za kosu moraju da se slažu sa draguljima, čipkom ili tkaninom.

 

Boja ukrasa

Srebrna boja je uvek dobar izbor za venčanje i sa njom ne možete pogrešiti. Sada su, međutim, u modi obojeni ukrasi za frizure za venčanja. Zlatni ukrasi najbolje se slažu sa venčanicom boje slonovače ili boje šampanjca. Ukoliko nosite zlatni ukras za kosu onda znajte da morate da nosite i zlatni nakit. Budite sigurni da se sve slaže i uklapa – od haljine, preko nakita, do ukrasa za kosu i bidermajera. Pored zlatne, aktuelne su i rozezlatna i boja opala.

 

Koji tip ukrasa za kosu da odaberete?

Češalj – ovaj ukras je najpopularniji među devojkama koje planiraju svoje venčanje. Postoji mnogo stilova te je lako odabrati neki koji vam odgovara. On se najbolje kombinuje da naglasi kosu koja je podignuta pozadi ili sa strane. Može se nositi i ako je kosa puštena, ali pokupljena sa strane.

Traka oko kose, odnosno tijara – ovaj ukras može stvoriti prelepi klasični izgled ili dati na dramatičnosti. Sve zavisi od toga šta želite da postignete. Ovim ukrasom možete ukrasiti podignutu kosu, potpuno puštenu i na polupodugnutu frizuru.

Cveće za kosu – ne možete postići romantičniji izgled nego kada u kosi nosite divan cvet.

Lozice za kosu – najnoviji trend u frizurama za venčanja jeste ukrasna lozica za kosu. Ovaj ukras može da se savija tako da može da se uplete u pletenicu, da se obavije oko punđe, oko kose kao tračica, a za dramatičan izgled može se nositi i preko čela.

Ukosnice za kosu – ukoliko biste želeli lep, a jednostavan izgled, ukosnice su pravo rešenje za vas. Ovaj ukras najbolje ide uz polupodignutu kosu.

Koji god od ovih ukrasa da odaberete prvo se posavetujte sa svojim frizerom kako će se uklopiti u vašu frizuru za venčanje. Ostanite dosledni sebi, svom stilu, opustite se i uživajte u svom najlepšem danu.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button