Kada kosa otkaže poslušnost – šta činiti, saveti i trikovi

Kada kosa otkaže poslušnost – šta činiti, saveti i trikovi

Kada kosa otkaže poslušnost – šta činiti, saveti i trikovi

Svi smo imali jedan on onih dana kada nam sve ide nekako kilavo, ili, spremajući se da započnemo dan, shvatimo da naša kosa odbija svaku poslušnost i da joj je jedina želja da nam zagorča život. Šta god da joj uradite, neki čuperak viri, vitoperi se, neće da stoji mirno kako ste joj naredili… Dobra vest je da ćemo Vam pokazati nekoliko načina kako da neposlušnu kosu dovedete u red i da shvati da sa Vama nema zezanja.

1.    Suvi šampon

Treba negde da krenete i shvatite da Vam je kosa masnija nego što ste mislili ili da, prosto, samo beživotno visi? Ne nervirajte se.

Suvi šampon je sjajno rešenje za ovakve probleme. Naprskajte ga duž korena kose i lagano masirajte. Višak masnoće biće apsorbovan vrlo brzo, a kosa će dobiti na punoći.

2.    Frizura

Ukoliko Vam se dani neposlušne kose uporno ponavljaju, možda je vreme da promenite frizuru. Novi stil može Vam doneti drugačiji pogled na sebe, može biti promena koja Vam je dugo trebala, samo niste imali hrabrosti za nju.

Posavetujte se sa svojim frizerom, kažite mu kakve probleme sa kosom imate, kakve su Vaše navike, koliko vremena imate za svakodnevno stilizovanje kose i dogovorite se koje bi bilo najbolje rešenje za Vas.

3.    Pravilno vezivanje kose

Dugačka neposlušna kosa najlakše se kroti vezivanjem. Uvek je možete pokupiti u rep (ovde možete pogledati koji tip repa najbolje pristaje Vašem tipu lica), napraviti pletenicu, riblju kost, punđu…

Važno je i da koristite kvalitetne gumice koje neće krzati i oštećivati vlasi.

4.    Hidrirajte kosu

Hidrirana kosa je zdravija, mekša i, samim tim, poslušnija. Posavetujte se sa svojim frizerom koja bi bila najbolja kućna nega za Vaš tip kose.

5.    Profesionalna nega kose

Najbolje bi bilo da redovno odlazite kod svog frizera na profesionalnu negu kose. Frizer najbolje zna koji je tretman najbolji za Vaš tip kose i za fazu u kojoj se vlasi nalaze u datom trenutku. Zbog toga ne preskačite odlaske na profesionalnu negu kose. Prijaće i Vama i Vašoj frizuri.

6.    Štitite kosu od tople vode

Vruća voda može isušiti kosu i oštetiti je. Oštećena kosa podložna je pucanju, krutosti i neposlušnosti. Smlačite vodu dok perete kosu. Ukoliko ste ljubitelj vrelog tuširanja najbolje bi bilo da kosu perete odvojeno.

7.    Termička zaštita pri stilizovanju

Fen, figaro, pegla… svi ovi aparati koji toplotom stilizuju kosu istovremeno je i isušuju i oštećuju. Zbog toga je važno da prvo nanesete preparat za zaštitu kose od toplote. Kosa će biti zdravija, a samim tim će biti lakše njome manipulisati.

8.    Frizure za loše dane

Ukosnice, šnale, traka ili punđa mogu Vam pomoći da ukrotite kosu. Eksperimentišite sa akcesoarima za kosu i uživajte u tome. Možete kosu pokriti zanimljivom kapom ili vezati maramu neobičnog dezena.

9.    Zdrave navike

Zdrava ishrana i zdravlje organizma veoma se odražavaju na Vašoj kosi. Unosite dovoljnu količinu vitamina i minerala (najbolje kvalitetnom i zdravom ishranom). Pijte i dosta vode kako biste hidrirali telo i kosu. Imajte na umu da svaka tečnost nije voda i da je važno piti čistu vodu.

10. Smanjite stres

Stres negativno utiče na Vašu kosu i na zdravlje. Preporučujemo Vam da u stanjima pojačanog stresa dođete do našeg salona na pranje kose i relaksacionu masažu glave koja će pomoći i Vašem telu, ali i duši i kosi.

Loši dani koje Vam kosa priređuje normalni su sastav svakodnevnog života. Međutim, uz pravilnu negu, praćenjem naših saveta, redovnu profesionalnu negu kose i pravilnom ishranom ovi dani će se vrlo prorediti. Uz ovih nekoliko trikova koje smo Vam otkrili možete sa lakoćom prevazići svaki dan u kojem Vaša kosa postane jogunasta i odbije saradnju.


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button