Kako da pripremite kosu za leto

Kako da pripremite kosu za leto

Kako da pripremite kosu za leto

Leto je stiglo, temperatura raste, popuštaju se mere protiv virusa, te je samo pitanje trenutka kada ćemo leškariti na bazenima, rekama, jezerima i morskim plažama. Veoma je važno da i kosu pripremite za leto kako bi prošla sa što manje oštećenja i kako bi bila lepa i zdrava.

 

Donosimo vam 7 saveta kako da i tokom leta imate zanosnu i zdravu kosu.

 

Šišanje pred leto

Već na samom početku najtoplijeg godišnjeg doba trebalo bi da skratite kosu kako bi se osvežila i kako se suvi ili ispucali krajevi ne bi dodatno oštetili i širili naviše. Što je kosa oštećenija to ste na kraju leta osuđeni više da je skratite. Vaš frizer će najbolje znati koliko je neophodno da se krajevi kose podkrate kako biste imali lepršavu i zdravu kosu. Možda će Vam delovati da je maaaaalko više nego što biste želeli, ali je to isključivo zbog toga što prethodnih meseci svoju kosu niste redovno šišali.

 

Izbegavajte toplotu

Pokušajte da pre samog početka leta smanjite ili potpuno izbegnete stilizovanje kose fenom, ispravljačima ili figarom. Tokom leta kosa će biti izložena toploti tako da bi bilo korisno barem neko vreme poštedeti je i pustiti da se odmori.

 

Farbanje

Zakažite na vreme kod svog frizera kako biste bili sigurni da za leto imate boju koju želite. Možete se opustiti i napraviti neku veliku promenu. Kad ako ne sad? Za vas je onda sjajna stvar da sebe, a i druge, iznenadite kosom boje duge. Budite hrabre, menjajte se. Sa druge strane, ukoliko ste potpuno zadovoljni svojom sadašnjom bojom kose na vreme se ofarbajte i posavetujte sa svojim frizerom koje proizvode bi trebalo da koristite kako bi Vam i tokom leta boja ostala izražajna i sjajna.

 

Unosite proteine

Već smo napominjali da način ishrane igra veliku ulogu u kvalitetu Vaše kose. Zbog toga je važno da unosite dovoljnu količinu visokokvalitetnih proteina kroz ribu, nemasno meso, jogurt, jaja…

 

Nabavite preparat za dubinsku negu kose

Posavetujte se sa svojim frizerom kako bi Vam preporučio koji je najbolji preparat za dubinsko održavanje i ishranu kose. Najbolje je ono koje odgovara tipu Vaše kose i koje pruža momentalnu reparaciju kosi koja je bila na suncu, vetru ili u hloru.

 

Frizura neka odgovara godišnjem dobu

Leto je vreme da kosa deluje ili bude prirodna, lagana, lepršava, slobodna. Izbegavajte feniranja, peglanje, teške nadogradnje… Iskoristite priliku da budete što prirodniji.

 

Zaštitite kožu glave od sunca

Veoma je važno da kožu glave zaštitite od štetnog dejstva UV zraka. Oni su štetni i za kosu i isušuju je te bi bilo dobro da se posavetujete sa svojim frizerom koji bi bio najbolji proizvod za UV zaštitu za Vašu kosu. Sa druge strane, UV zraci mogu izazvati niz oštećenja kože glave, počev od opekotina do onih najopasnijih. Zato bi bilo dobro da nosite šešir kada ste izloženi direktnom suncu.

Uživajte u letu i neka i Vaša kosa uživa sa Vama. Budite zanosne, samopouzdane i slobodne.

 

Šta ako želite da promenite stil

Ukoliko Vam je iz nekog razloga kosa duginih boja dosadila, ili morate da je promenite iz nekog drugog razloga, najbolje bi bilo da odete kod svog frizera koji će stručno znati kako najbolje da reši ovaj problem. Nikako ne pokušavajte sami da menjate boju jer ćete najverovatnije napraviti više štete nego koristi. Idite kod svog frizera i on će upotrebiti svoje znanje i umeće.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button