Popularne frizure za leto

Popularne frizure za leto

Popularne frizure za leto

Nakon što ste u proteklih godinu dana sami sekli šipke, farbali se, skraćivali kosu ili se čudili koliko može da izraste ako se ne posećujete svog frizera redovno, došlo je vreme da svoju kosu rehabilitujete od trauma koje je doživela tokom kovid godine. Donosimo Vam ideje kako da ovo leto Vi i Vaša kosa provedete što lepše i slobodnije uživajući na plaži, planini, moru…

 

Punđa za plažu

Ova punđa kod koje kosa deluje kao da je vlažna, savršena je za dane koji su pretopli da kosu sušite i sređujete fenom. Nakon što kosu operete, na nju nanesite gel za mokar izgled kose i uvijte je u punđu. Pustite kosu da se tokom dana prirodno osuši.

 

Bokserska riblja kost

Ovaj veoma popularan način stilizovanja kose podrazumeva dve riblje kosti koje se pružaju od samog čela, pa do samog kraja. Ovaj stil odaje i jačinu i seksipilnost. Popularizovale su ga bokserke i ženski MMA borci. Uz ove pletenice izgledaćete šik i neće vam biti toliko vrućina jer vam je kosa pokupljena.

Ravna i sjajna kosa

Ukoliko nemate prirodno ravnu kosu ovaj stil po vrućini može se pretvoriti u višečasovno naizmenično peglanje i kvašenje kose. Umesto da izravnate celu kosu, fokusirajte se samo na polovinu, od temena do sredine. Krajeve kose vežite u punđu. Na ovaj način imaćete savršeno urednu frizuru za večernji izlazak.

 

Ravna slobodna kosa

Ukoliko imate prirodno ravnu kosu nanesite malo preparata za učvršćivanje, prstima začešljajte kosu unazad i pustite je da slobodno pada.

 

Kikice

Kikice, odnosno pletenice, nekada su krasile sve devojke. Svaka se ponosila svojom upletenom dugačkom kosom. Nakon toga, ovaj stil se vezivao za školarke, tek da bi se ovog leta vratio na velika vrata. Bez obzira da li Vam je kosa do ramena ili struka, upletite je kao nekada naše bake.

 

Nejednak piksi

Leto je vreme za opuštene stilove i za teksturu. Možete skratiti kosu u piksi frizuru i onda je stilizovati, uvijati, praviti špiceve, napraviti „na čupavo“… Ovo je veoma zahvalna frizura, naročito za osobe koje vole promene jer kosu mogu često da farbaju, šišaju, prave undercut…

 

Divlje lokne

Ovog leta dajte slobodne dane i svojim loknama. Koristite hidrantni šampon i kremu za prirodne kovrdže. Posmatrajte kako Vam se kosa oporavlja, a lokne postaju neukrotive kao da su na odmoru na Kubi i svako veče plešu salsu na plaži.

 

Kovrdžave šiške

Umesto da provedete leto peglajući kovrdžave šiške, dopustite im da se i one odmore i budu prirodne. Ovaj look se vraća u modu tako da ne morate da brinete da li će Vas neko pogledati čudno i poslati nazad u osamdesete.

 

Na keca

Ukoliko ne možete da izdržite vrućinu, dosta Vam je korone, nove realnosti, samošišanja i svega, usudite se na veliku ličnu promenu. U inat svemu što nam se desilo prošle godine ošišajte se „na keca“. Pokažite da ova frizura nije muška i da i te kako može biti ženstvena. To je, uostalom, dokazala i Šinejd.

 

Ukosnice stižu u pomoć

Ukosnice i šnalice su sjajna stvar za leto. Ukoliko imate talasastu ili kovrdžavu kosu možete pokupiti nekoliko pramenova sa strane i zakačiti na potiljak. Ili možete sa strane podići svu kosu i učvrstiti je. Šnale sa ukrasima na ravnoj kosi mogu biti jedini ukras koji nosite.

 

Bob za plažu

Ukoliko dodate talase na svoju bob frizuru (ako je prirodna ili Vam frizer napravi mini-val) imaćete frizuru koja je pun pogodak za ovo leto. Ona Vam može poslužiti da lakše pređete na kratku frizuru ili ukoliko želite da puštate kosu. Možete je oblikovati nekim od preparata koji pospešuju kovrdžanje ili koji daju utisak da je kosa mokra. Ne sušite je fenom, ne koristite figaro, jednostavno je pustite sa se sama osuši.

 

Retro rep

Pretvorite dosadan rep u sladak i zabavan retro repić  koji je hit ovog leta. Sve što treba da učinite je da ceo rep uvijete u vikler kako bi postao jedna velika kovrdža. Potom koren repa vežite trakom ili maramom. Ovaj stil možete izmeniti tako što ćete kosu iz repa uplesti u pletenicu zajedno sa trakom ili maramom.

 

Neuredan rep

Neuredan rep postao je odlika letnjeg stila. Ovu frizuru podjednako možete nositi dok leškarite na suncu, ali i uveče dok sa prijateljicama uživate u izlasku ili jednostavno ćaskate u bašti nekog kafea uz kaficu. Savršen je za kovrdžavu i talasastu kosu, ali i za osobe koje imaju tanku dlaku i nešto ređu kosu jer dodaje volumen.

 

Ovo su samo neki od predloga za letnju frizuru. Opustite se, eksperimentišite, probajte, budite slobodni.

 

Šta ako želite da promenite stil

Ukoliko Vam je iz nekog razloga kosa duginih boja dosadila, ili morate da je promenite iz nekog drugog razloga, najbolje bi bilo da odete kod svog frizera koji će stručno znati kako najbolje da reši ovaj problem. Nikako ne pokušavajte sami da menjate boju jer ćete najverovatnije napraviti više štete nego koristi. Idite kod svog frizera i on će upotrebiti svoje znanje i umeće.

 


Nedavno objavljeni članci:

 



Call Now Button