Muči Vas opadanje kose nakon COVID infekcije? Ovako se možete izboriti sa ovim problemom

Muči Vas opadanje kose nakon COVID infekcije? Ovako se možete izboriti sa ovim problemom

Muči Vas opadanje kose nakon COVID infekcije? Ovako se možete izboriti sa ovim problemom

Dosta ljudi počelo je da primećuje da je nakon COVID infekcije počela da im opada kosa. I drugi zdravstveni problemi kao što su hormonalni disbalans, hipotireozai deficit gvožđa ili joda mogu dodatno pogoršati opadanje kose nakon preležane korone. Donosimo Vam savete kako da se borite sa ovim stanjem.

 

Posetite frizera

Sigurno da Vam je nakon bolesti, lečenja, neizvesnosti i svega što ide uz COVID infekciju potrebno da se vratite u normalan život. Pogledali ste se u ogledalo i shvatili da iate izrastak, da je kosa posle stresa i bolesti postala krta, lomljiva i puna rascvetalih krajeva. Pored toga, opada toliko da se već i plašite da prođete četkom kroz nju. Poseta svom frizeru prvo je mesto ka povratku u normalu. On će znati kako najbolje da reši problem boje i suvih krajeva. Svakako da je, kao i posle svakog velikog stresa ili bolesti, treba skratiti i osvežiti. Na ovaj način biće i lakša te će manje “vući” vlas sprečavajući je da otpadne.

Vaš frizer Vas može posavetovati koji proizvodi su najbolji za regeneraciju Vaše kose i koliko često bi trebalo da dolazite kako biste zajedničkim snagama povratili izgled, kvalitet i gustinu Vaše kose.

 

Pažljivo perite kosu

Način na koji perete kosu može Vam pomoći da Vam manje vlasi otpadne. Manje je stresno za folikule da kosu perete i češljate od temena ka licu, umesto od lica ka vratu. Ukoliko imate kratku kosu (ili je ošišate) može se smanjiti opadanje. Nemojte je trljati agresivno, već nežno i blago.

 

Hranite se pravilno

Važno je da se pravilno hranite, da unosite namirnice koje Vašem telu obezbeđuju sve neophodne nutrijente. Na ovaj način ono će se brže oporaviti, a samim tim i Vaša kosa.Izbegavajte prekomeran unos suplemenata i lekova. Neki od njih mogu biti i toksični ili pospešiti gubitak kose. Ukoliko ste u deficit gvožđa i D vitamina posavetujte se sa svojim lekarom da li bi trebalo da uvedete neki od suplemenata.

 

Izbegavajte mesta na kojima se puši

Pušenje, ili samo boravak u prostoriji punoj duvanskog dima nije štetno samo za pluća već i za Vašu kosu. Osobe kojima opada kosa usled preležane COVID infekcije trebalo bi da izbegavaju ovakva mesta i trebalo bi da prestanu da puše ukoliko su pušači.

 

Bez stresa

Važno je da vodite računa i o svom psihofizičkom zdravlju i blagostanju. Trebalo bi da se opuštate, dišete duboko i vodite zdrav način života. Što se pre rešite stresa to će pre da se smanji i opadanje kose. Uvrstite u svoj svakodnevni ritual i nekoliko minuta dubokog disanja, molitve ili meditacije. Ukoliko Vam je lekar dozvolio počnite da vežbate, makar blagu jogu ili šetajte. Kvalitetan san koji je duži od 7 sati blagodetno deluje i za dušu i za telo. Ali i za Vašu kosu koja se tokom ovog odmora regeneriše.

 

Šta ako želite da promenite stil

Ukoliko Vam je iz nekog razloga kosa duginih boja dosadila, ili morate da je promenite iz nekog drugog razloga, najbolje bi bilo da odete kod svog frizera koji će stručno znati kako najbolje da reši ovaj problem. Nikako ne pokušavajte sami da menjate boju jer ćete najverovatnije napraviti više štete nego koristi. Idite kod svog frizera i on će upotrebiti svoje znanje i umeće.

 


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button