Magija root shadow stila: trendi način da transformišete svoj izgled

Magija root shadow stila: trendi način da transformišete svoj izgled

Magija root shadow stila: trendi način da transformišete svoj izgled

Moda frizura stalno se menja i razvija. Tako je i root shadow (osenčen koren) postao popularan način stilizovanja kose koji pruža primamljiv izgled koji se lako održava. Neki ga mešaju sa balajažom, iako mu je, zapravo, sušta suprotnost. Umesto da se posvetljuju krajevi, što se čini kod balajaža, u ovom načinu stilizovanja kose, koren se potamnjuje. Ovako se postiže transformacija izgleda uz minimum truda. U ovom blogu otkrivamo sve tajne root shadow farbanja.

Root shadow je tehnika koja podrazumeva stvaranje gradijenta boje između prirodnog kolora korena i ofarbanog dela kose. Kao rezultat dobija se mekana utopljena tranzicija od tamne ka svetloj nijansi, a koja Vašoj kosi daje dubinu i potpuno novu dimenziju. Za razliku od tradicionalnih pamenova, ili drugih vidova senčenja kose, ova metoda se fokusira na koren umesto na krajeve.

Benefiti root shadow senčenja kose

  1. Lako održavanje

Jedna od najznačajnijih prednosti root shadow senčenja kose jeste to što je vrlo laka za održavanje. Kako boja postepeno bledi ona se utapa u prirodnu nijansu korena. Zbog toga nije potrebno da se često farbate. Ukoliko ste zauzeti, ili, jednostavno, ne želite da svako malo morate da se farbate, a želite da imate kvalitetnu i definisanu frizuru – ovo je dobar izbor za Vas. U današnjem užurbanom vremenu, dobro je imati opcije i stil kose za sve prilike.

  1. Nežni prelazi

Senčenje korena omogućava Vam blag, gotovo nevidljiv, prelaz između Vaše prirodne boje kose i dela koji je ofarban. Ovi valeri (različite nijanse neke boje) gotovo neprimetno vode od tamnijeg ka svetlijem tonu. Prelazi pristaju svakom tipu kose, od ravne do kovrdžave, od retke do guste kose, dajući prirodan izgled i dodatni utisak volumena.

  1. Različiti stilovi

Bilo da ciljate na blagu promenu ili na dramatičnu transformaciju, root shadow nijansiranje korena može se prilagoditi Vašim željama i potrebama. Mogu se koristiti različite nijanse ili, pak, boje. U potpunosti možete izraziti svoj jedinstveni stil kroz ovu frizuru.

  1. Igranje bojama

Nije obavezno da iz tamnog korena prelazite u svetloplavu ili belu boju kose. Iako je ovaj stil najčešći, nije jedina opcija. Možete se preliti i u jarke boje kao što je pink ili ljubičasta, u plamenocrvenu, narandžastu… Tamniji deo može biti duži ili kraći. Naročito su prirodno tamne boje kose pogodne za ova jarka eksperimentisanja. Krajevi mogu biti i platinasti, ali i u nekoj pastelnoj nijansi koja će se prelivati. Možete iz osnovne boje izdvojiti i dodatne pramenove u različitim nijansama ili u kontrastnoj boji.

  1. Pogodno za različite dužine kose

Od kratke kose koja iz tamnog korena može zasijati u boji platine, plave, pink ili boje meda, preko piksija koji je neizmerno zahvalan za ovaj vid stilizovanje, pa sve do dugačke kose kojoj daje poseban volumen i ležeran, a istovremeno elegantan izgled. Koja god dužina da je u pitanju, root shadow farbanje će Vam pristajati kao saliveno.

Proces

Proces root shadow senčenja počinje konsultacijom. Ispitaćemo istoriju Vaše kose i postaviti neka veoma važna pitanja. Kad utvrdimo metodu farbanja kojoj možemo pristupiti (da li je neophodno skidati neku drugu boju na primer) onda se dogovaramo oko Vaših želja. Na ovaj način postižemo potpuno personalizovani look.

U skladu sa istorijom kose i Vašom željom, naš stručni kolorista utvrdiće koja je boja najbolja za uklapanje sa Vašom prirodnom bojom, ali i sa bojom koja je na ostatku kose. Možda ćete želeti još neku dodatnu promenu kao što su poneki jarki pramen ili dodavanje jednog ili više tonova pramenova. Sve to ćemo utvrditi pre početka samog procesa farbanja. Nakon aplikacije boje i ispiranja, preporučujemo profesionalno pakovanje kose kako bi se ona oporavila, bila sjajnija i zdravija.

Održavanje root shadow stila kose

Kako biste produžili trajanje i kvalitet boje svojih korenova, preporučujemo Vam da se pridržavate ovih nekoliko jednostavnih pravila:

  1. Koristite šampone za farbanu kosu. Uložite u ovakav šampon i regenerator i isplatiće Vam se višestruko. Boja će duže trajati i slabije bledeti.
  2. Koristite zaštitu od toplote – trudite se da izbegavate visoku temperaturu za stilizovanje kose. Ukoliko morate, stavite zaštitu. Toplota može dovesti do ubrzanog gubljenja boje.
  3. Redovna poseta frizeru – skraćivanje kose sprečiće njeno oštećenje, a samim tim kosa će biti lepša i zdravija.
  4. Koristite UV zaštitu kada izlazite jer sunčevi zraci mogu oštetiti i kosu i boju.
  5. Povremena korekcija boje – iako je root shadow tehnika koja je laka za održavanje, povremeno morate posetiti svog frizera koloristu kako bi doradio boju ukoliko je neophodno.

Posle svega, možemo samo reći da, ukoliko želite novu frizuru koja je laka za održavanje i koja nudi stil kao i praktičnost, probate root shadow farbanje korena. Stojimo Vam na raspolaganju za konsultacije i savete.


Nedavno objavljeni članci:

 Call Now Button